Madrid

Identifiquen un nou presumpte autor material dels atemptats de l'11-M

El jutge de l'Audiència Nacional Juan del Olmo ha imputat un altre sospitós com a presumpte autor material dels atemptats de l'11 de març a Madrid. Es tracta d'Abdelilah Hriz, de 29 anys i pres al Marroc per un delicte de pertinença a organització terrorista. Segons fonts judicials, el seu perfil genètic coincidiria amb les mostres trobades en una pinta al pis de Leganés i en uns pantalons tacats de sang a la finca de Morata de Tajuña utilitzada pels terroristes.

Actualitzat

Del Olmo ha imputat Abdelilah Hriz com a suposat autor material de la massacre. En aquest sentit, el jutge, que el 28 de novembre passat va viatjar al Marroc, ha decretat presó provisional i incondicional per a Hriz, a qui acusa de 191 assassinats terroristes, 1.181 en grau de temptativa, quatre delictes d'estralls terroristes i un altre de tràfic, tinença i subministrament d'explosius.

El perfil genètic del nou imputat coincideix amb les mostres que es van trobar en els cabells d’una pinta al pis de Leganés on es van suïcidar els autors de l'11-M i en uns pantalons tacats de sang que es van trobar a la finca de Morata de Tajuña utilitzada pels terroristes. Aquestes mostres es van comprovar amb l’ADN que el jutge Del Olmo va obtenir de Hriz en el seu desplaçament a la presó marroquina on compleix condemna.

En aquell viatge, l’acusat va reconèixer haver viscut a Madrid des de principis del mes de març del 2004 fins a finals d’octubre o novembre d’aquell mateix any. Anteriorment també havia residit prop de Tarragona.

D’aquells interrogatoris i de les proves trobades, el jutge Del Olmo va elaborar un informe segons el qual, Hriz és un “presumpte membre i partícip” de la xarxa islamista que va perpetrar els atemptats i amb “vinculacions i relacions directes i especialment intenses” amb altres suposats autors materials com Mohamed Afalahm, que va aconseguir fugir i que se sospita que va morir en un atemptat suïcida a l’Iraq, o Mohamed Larbi ben Sellam, jutjat a l’Audiència Nacional per l’11-M.

Abdelilah Hriz havia estat condemnat el 2 de febrer passat pel Tribunal de Saleh, al Marroc, a tres anys de presó per un delicte de pertinença a una organització terrorista. La condemna, a més, es va dictar per delictes de "constitució de banda armada que planejava cometre atemptats terroristes al Marroc".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut