Un helicòpter, durant les tasques de rescat
Un helicòpter, durant les tasques de rescat (Reuters/Guglielmo Mangiapane)

Identifiquen les 11 víctimes del despreniment de la glacera de la Marmolada

Ha estat la tragèdia més gran a les muntanyes italianes

Les onze víctimes del despreniment d'un bloc de gel a la glacera de la Marmolada, als Alps italians, han pogut ser identificades. Es tanca així el balanç del que és la tragèdia més gran a les muntanyes d'Itàlia.

Després d'una setmana on els equips de rescat han hagut de treballar amb drons i helicòpters pel perill de nous despreniments, han pogut recuperar i identificar les restes de les víctimes. Els cossos que s'han recuperat pertanyen als excursionistes que van quedar sepultats per tones de gel i roques. Per això ha estat necessari fer examen de l'ADN de les restes trobades.

Un dels accessos a la glacera, tallat al trànsit (Reuters/Guglielmo Mangiapane)

Diumenge passat la temperatura a les Dolomites era inusualment alta, de 10 graus positius. La glacera es va trencar en dos punts i va generar una allau de gairebé 300 metres d'ample.

Segons el president de la regió del Vèneto, Luca Zaia, el despreniment va ser una tragèdia inevitable. "És com si hagués caigut un gratacel de 70 pisos", ha dit. També ha afirmat que "pensar en un sistema d'avís és difícil, ja que no existeixen eines adients".

Malgrat això, la fiscalia de Trento continua la seva investigació per determinar si hi ha hagut algun tipus de responsabilitat.

Els investigadors del grup de treball que fa 20 anys que estudien la glacera han explicat que, fins diumenge passat, no hi havia signes d'un enfonsament imminent. Alguns glaciòlegs asseguren que preveure aquest tipus de despreniments és gairebé impossible, ja que les glaceres estan en constant moviment i els sensors no ho podrien advertir.

 

 

ARXIVAT A:
ItàliaCrisi climàtica
Anar al contingut