El despreniment s'ha produït a prop de Punta Rocca
El despreniment s'ha produït a prop de Punta Rocca (Corpo Nazionale Soccorso Alpino e Speleologico)

Almenys 7 morts en desprendre's un bloc de gel i roca a la Marmolada, als Alps italians

En el despreniment a la glacera, la més gran de les Dolomites, també han resultat ferides nou persones i hi ha 20 desapareguts

RedaccióActualitzat

Un enorme bloc de gel i roca s'ha desprès aquest diumenge a la glacera la Marmolada, a les Dolomites, als Alps italians. Hi ha almenys set persones mortes i nou de ferides. És l'últim balanç dels serveis de socors, que busquen 15 persones que continuen desaparegudes.

Segons Salvament Alpí, el despreniment s'ha produït a prop de Punta Rocca, una via d'accés habitual per arribar al cim i on hi hauria diversos senderistes i excursionistes en el moment de l'accident.

Els responsables dels equips de recerca veuen poques possibilitats de trobar supervivents. Tanmateix, s'ha aconseguit trobar amb vida quatre persones, segons informa l'agència ANSA.

Les feines de rescat són complicades perquè els serveis de socors temen que pugui haver-hi nous despreniments. A la zona s'hi ha desplegat cinc helicòpters i diverses unitats de suport caní per ajudar en la recerca dels desapareguts, que aquest dilluns continua.

Segons han explicat alguns testimonis, la glacera s'han trencat en dos punts i ha generat una allau de gairebé 300 metres d'ample que ha arrasat amb tot el que ha trobat en el camí. Un dels propietaris del refugi Castiglioni Marmolada explica com ha viscut el moment:

"Hem sentit un soroll molt fort, propi d'un ensorrament, després hem vist una mena d'allau de neu i gel baixant a gran velocitat i és quan ens hem adonat que alguna cosa greu havia passat".

No recorden haver vist mai una allau d'aquestes característiques a "la reina de les Dolomites".

Aquest diumenge s'han assolit temperatures anormalment altes als cims de les Dolomites, i el termòmetre ha arribat als 10 graus positius, fet que podria haver afavorit l'esllavissada mortal.

Aquest és el moment del despreniment, captat des de tres angles diferents:

La fiscalia de Trento ha obert una investigació dels fets que poden haver causat la catàstrofe, que ha qualificat de "desastre inimaginable".

Anar al contingut