Barcelona

ICV valora positivament el nou model de finançament i critica l'actitud contrària de CiU

El secretari general d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha valorat positivament el nou model de finançament, ja que reflecteix la realitat de Catalunya i la situa per damunt de la mitjana espanyola. Des de la seu de la coalició ecosocialista, Herrera ha dit que es tracta d'un bon acord, aconseguit gràcies a la unitat i la fermesa del govern de la Generalitat enfront de Madrid. El líder d'ICV ha criticat l'actitud de CiU, que s'ha mostrat contrària al nou model, i l'ha acusat de voler trencar la unitat del govern i posar-se en contra de la voluntat de la societat catalana. També ha demanat al Partit Popular que no atiï l'odi contra Catalunya amb el pretext del finançament.

Actualitzat
El secretari general d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha destacat que el nou model de finançament és bo i ha dit que, si bé la xifra era important, encara ho era més el model. Herrera ha valorat com a element clau de l'acord que, amb el nou sistema, Catalunya se situarà per damunt de la mitjana de les comunitats autònomes amb el percentatge del 105% de renda per càpita el 2012.

Per a la formació ecosocialista, en la negociació de l'acord han primat els interessos de Catalunya i la unitat i la fermesa que ha mostrat el govern de la Generalitat.

El líder d'ICV ha considerat com a electoralista la negativa de CiU a l'acord i ha dit que, des de la formació, estan convençuts que els convergents feia temps que havien decidit votar-hi en contra per trencat la unitat del govern de la Generalitat.
 
Segons Herrera, CiU ha de triar si està del costat del govern, la societat i els sindicats, o bé del Partit Popular. També ha criticat l'actitud de Convergència i ha titllat d'"insòlit" que parli d'il·legalitat, ja que, segons ICV, el nou model de finançament respecta l'Estatut.

Joan Herrera no ha volgut entrar a valorar les xifres i s'ha limitat a dir que serà el govern qui les concreti.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut