Barcelona

CiU rebutja la proposta de finançament presentada per la ministra Salgado

CiU ha rebutjat l'acord de finançament i ha acusat el tripartit de dinamitar l'Estatut al costat del govern espanyol. En una roda de premsa convocada per valorar el model de finançament proposat pel govern espanyol i acceptat ja per tots els partits que formen el govern català, Felip Puig ha denunciat el que considera una il·legalitat i un engany.

Actualitzat
Per Felip Puig, el president José Luís Rodríguez Zapatero "està dinamitant" l'Estatut, amb "incomopliments reiterats" i amb "el suport del Tripartit", i que aquest mal acord de finançament "no permetrà que sortim de la crisi i ens hipoteca el futur". Pel líder nacionalista és un pacte "vergonyant", que demostra que els partits del govern "han prioritzat els seus propis interessos per sobre els de Catalunya", i en especial Esquerra Republicana de Catalunya. Puig ha instat als independentistes a explicar per què van rebutjar l'Estatut el 2006 i ara accepten una retallada tan important: "ERC va refusar un finançament de 5.600 milions d'euros el 2006 per insuficient, i ara accepta un finançament un 50% inferior", i ha afegit que és una demostració clara que l'únic que els interessa és "mantenir la seva comoditat al govern".

La sentència del Tribunal Constitucional

Felip Puig ha equiparat la retallada que per ells suposa aquest acord de finançament amb la possible retallada que pot fer el Tribunal Constitucional del text estatutari. Per Puig, "si Catalunya accepta sense respondre aquest mal acord, el Tripartit haurà fet la feina bruta del TC, és a dir, que els propis catalans ja s'estan retallant el seu estatut". Felip Puig considera que el govern de la Generalitat "ha claudicat davant de Madrid", i ha dit que ara més que mai Catalunya "necessita un govern fort". En aquest sentit, CiU es postul·la com l'únic partit amb les "mans lliures" i que defensarà l'Estatut.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut