Madrid

Huguet referma el suport a Barcelona 2022

El conseller d'Universitats i Empresa, Josep Huguet, diu que com a conseller responsable de Turisme dóna suport a qualsevol iniciativa municipal que plantegi aportar beneficis al sector i a Catalunya. Huguet surt així al pas de la difusió d'unes paraules seves a Madrid en què criticava la inciativa de l'alcalde de Barcelona d'impulsar la candidatura de la ciutat per als Jocs Olímpics d'hivern del 2022. Huguet afegeix que la seva opinió particular no té transcendència en relació al posicionament del departament que dirigeix, i que ja ha fet arribar a l'alcaldia de Barcelona la seva posició oficial sobre la qüestió. Huguet dóna per tancada, així, la polèmica.

Actualitzat
Josep Huguet ha dit que com a titular de la Conselleria de Turisme "dono i donaré suport, com és lògic, a qualsevol iniciativa municipal que plantegi aportar beneficis al sector i a Catalunya, tal com vaig expressar de forma clara i reiterada ahir en diferents entrevistes en diferents mitjans de comunicació".

Huguet ha recordat que la seva opinió particular va ser extreta d'una conversa privada i que "no té transcendència en relació al posicionament del departament que represento". El conseller ha dit que la seva posició oficial respecte a Barcelona 2022 ja l'ha feta arribar a l'alcalde Hereu. "Amb això dono per tancada l'anècdota", ha conclòs.

Prèviament, el Departament d'Innovació, Universitats i Empresa ha manifestat que lamenta que les paraules s'hagin extret d'una conversa privada i ha recordat que la postura oficial de la conselleria sobre Barcelona 2022 és de donar-hi ple suport perquè es veu com una oportunitat per al turisme esportiu del país.

Recordem que ahir, en una conversa informal captada per una càmera de televisió, Huguet va dir que la proposta de fer els Jocs Olímpics d'hivern a Barcelona era "és una fantasmada de l'Hereu que està destinada al fracàs", i va afegir que la candidatura respon a "les presses de l'Hereu perquè veu que perd les eleccions". El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va expressar aquesta opinió en una conversa informal amb els periodistes a la seva visita a Fitur.

Tot plegat, després que l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va anunciar dimecres de la setmana passada la candidatura de Barcelona amb la col·laboració dels alcaldes del Pirineu, que no en sabien res. Els grups municipals de l'oposició van criticar les formes i la falta de consens. Des d'ICV, soci del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, se'n van desmarcar i van qualificar la candidatura d'innecessària.
Anar al contingut