Madrid

Homs insisteix que s'oposaran a un acord de govern entre el PSOE i C's

El diputat republicà Joan Tardà obre la porta a una abstenció si la formació de Pablo Iglesias aconsegueix un compromís del PSOE amb el referèndum

RedaccióActualitzat

Tarda de reunions intensa per a la investidura del president espanyol. Quan falta una setmana perquè se celebri el ple d'investidura de Pedro Sánchez, avançat a l'1 de març, les negociacions entre les forces polítiques s'intensifiquen. Prova d'això és l'agenda de reunions d'aquest dimarts, que ha arrencat amb una trobada entre ERC i Podem. Els diputats al Congrés Joan Tardà i Gabriel Rufián i el senador Santi Vidal s'han trobat amb Pablo Iglesias i Xavier Domènech.

Després de la reunió, Tardà ha explicat que han animat els membres de Podem "a no defallir" en la defensa del referèndum, tot i que Esquerra aposta per no tornar-lo a demanar. "Després de 18 intents de fer un referèndum, ja no ens toca buscar-ho més", consideren els republicans, que ha dit que el referèndum que convocaran serà el de ratificació de la futura Constitució catalana:

"A veure si aconsegueixen a la 1a el que nosaltres no hem aconseguit en 18 intents."

Tardà considera que ha estat una "reunió interessant" i ha manifestat que, "si Podem aconsegueix que el PSOE es comprometi amb un referèndum en un termini d'un any", seria "molt possible" que Esquerra s'abstingués a la investidura de Sánchez.

Homs insisteix que s'oposaran a un pacte PSOE-C's

El portaveu de Democràcia i Llibertat al Congrés, Francesc Homs, ha opinat que el principi d'acord entre PSOE i Ciutadans vol "presentar com un acord el que està lluny de sumar", un fet "molt voluntariós però absolutament estèril" perquè Sánchez sigui president del govern. Homs, que ha insistit que el seu grup no subscriurà "de cap de les maneres" un acord entre PSOE i C's, ha retret al líder socialista que es "comprometi a solucions que depenen de tercers", en referència a una reforma constitucional que necessita els vots del PP per tirar endavant.

Homs ha vist Iglesias i Domènech "compromesos del tot a defensar el referèndum en la negociació amb el PSOE" i ha subratllat que "amb aquest tipus de gent es pot parlar".

"Ens han traslladat que no renunciaran al referèndum"

Homs ha incidit en què el "punt de trobada" de la seva formació amb Podem és el de l'assumpció que el "gran debat sobre el futur de Catalunya ha de sotmetre's a una consulta", malgrat discrepar sobre la independència. Segons el portaveu de DiL, seria "bo per a tots" que l'actitud que manté Podem davant la situació política a Catalunya "fos present en el govern d'Espanya".

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut