Madrid

El debat d'investidura de Pedro Sánchez s'avança a l'1 de març

El PP acusa el president del Congrés d'actuar "al servei" del líder socialista i de saltar-se les previsions parlamentàries i constitucionals

RedaccióActualitzat

El president del Congrés, Patxi López, ha decidit avançar un dia el debat d'investidura de Pedro Sánchez. Així doncs, el debat d'investidura començarà el dimarts dia 1 de març, en lloc del dia 2 com estava previst inicialment, després d'acordar-ho la Junta de Portaveus.

Amb aquesta fórmula, que "ja s'ha utilitzat altres cops", ha dit López, el candidat a ser investit president intervindria davant la cambra baixa el dimarts 1 a la tarda i la resta de l'arc parlamentari ho faria el dia 2 a partir de les nou del matí.

López ha admès que la decisió l'ha pres perquè en el supòsit que "tots els intents erressin" per formar govern, es poguessin fer eleccions el 26 de juny.

"Garantiríem així que en l'hipotètic cas que hi hagués eleccions caiguessin el diumenge 26 de juny".

La intervenció el dia abans de Sánchez, ha explicat el president del Congrés, també permetria els grups preparar-se millor les rèpliques.

Si el líder del PSOE no aconsegueix ser investit en primera volta amb majoria absoluta, la segona votació seria el 5 de març i només necessitaria majoria simple.

El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha acusat el president del Congrés d'actuar "al servei" del líder socialista i de saltar-se les previsions parlamentàries i constitucionals en fixar la data del debat d'investidura. Per Hernando, el López ha comès un "gravíssim error" amb aquesta decisió "arbitrària" per afavorir el diputat Sánchez i incomplir la llei de la cambra.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut