Madrid

Sánchez accepta la reforma constitucional proposada per Ciutadans

Dimecres hi ha convocada una reunió de l'executiva del PSOE per ratificar aquest pacte amb la formació d'Albert Rivera

Actualitzat

El secretari general del PSOE i candidat a la investidura, Pedro Sánchez, ha acceptat la proposta de reforma constitucional presentada pel líder de Ciutadans, Albert Rivera, per donar suport a la investidura. En una roda de premsa al Congrés, Sánchez ha deixat clar que si la petició de C's perquè hi hagi acord és aquesta reforma, que els espanyols "no tinguin cap dubte" que "hi haurà acord".

"Quan hi ha voluntat de canvi, hi ha voluntat d'acords"

Sánchez s'avé a dur a terme els cinc punts de la "reforma exprés" de la Constitució que Rivera ha posat sobre la taula aquest mateix dimarts: rebaixar de 500.000 a 250.000 les signatures necessàries per impulsar una ILP, limitar les presidències del govern espanyol a dues legislatures, la reducció de 20 a 10 els membres del Consell General del Poder Judicial, l'eliminació dels aforaments dels membres del Congrés i del Senat i dels diputats dels parlaments autonòmics i, per últim, la supressió de les diputacions, que seran substituïdes per "consells provincials d'alcaldes". Segons Sánchez, aquests organismes "garantiran la igualtat dels espanyols, visquin on visquin".

"Si aquestes són les propostes que permeten culminar un acord nosaltres diem que sí, i obrim un nou temps a la política espanyola presidida pel diàleg i l'acord i per les polítiques reformistes"

Per Sánchez, l'actual és "un moment històric de la vida política" espanyola perquè s'és "a les portes" que dos partits "amb vocació nacional", un de "centre-esquerra" i l'altre de "centre-dreta" arribin a "entendre's". A més, ha afegit que el PSOE "vol sumar al canvi totes les forces polítiques que vulguin liderar un nou temps polític a Espanya", amb un govern "progressista" que lideri "reformes"

Executiva del PSOE aquest dimecres

Sánchez confia tancar en les properes hores un acord de legislatura amb la formació de Rivera. Per aquest dimecres al matí hi ha convocada una reunió de l'executiva del PSOE per ratificar aquest pacte amb Ciutadans.

Aquest dimarts a la tarda, el PSOE es reuneix d'una banda amb Podem i, de l'altra, amb els tres partits d'esquerres amb qui es va reunir aquest dilluns (Podem, EU, Compromís) per intentar assolir un acord també en aquest flanc.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut