El líder de Ciutadans, Albert Rivera, en una imatge d'arxiu
El líder de Ciutadans, Albert Rivera, en una imatge d'arxiu
Madrid

Rivera condiciona l'acord amb Sánchez a una reforma exprés de la Constitució

Ciutadans vol el compromís per reformar en tres mesos la carta magna amb una clara aposta per la "regeneració democràtica"

RedaccióActualitzat

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha posat les cartes sobre la taula quan falta només una setmana perquè se celebri el ple per a la investidura de Pedro Sánchez com a president espanyol. Rivera ha assegurat que el seu partit només estarà al govern si és un executiu "reformista" i ha demanat al PSOE "un últim esforç" per fer possible l'acord. Un acord que Rivera ha condicionat al fet que el partit socialista accepti "una reforma exprés de la Constitució", que s'hauria de fer en els primers tres mesos de legislatura, "que aposti nítidament per la regeneració democràtica".

I Ciutadans posa 5 condicions a aquesta reforma constitucional. La primera, que suposi la supressió dels aforats. La segona, que rebaixi del mig milió actual a 250.000 les firmes que s'exigeixen per tirar endavant una ILP. La tercera, que inclogui una reforma de l'àmbit judicial que despolititzi la justícia i faci possible una "efectiva separació de poders". Quarta, que elimini les diputacions perquè, diu Rivera, "no es poden apujar impostos i demanar esforços als ciutadans si l'administració no es reforma i s'eviten duplicitats". I cinquena i última, que limiti a 8 els mandats del president del govern espanyol.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut