Pablo Iglesias veu incompatible que el PSOE arribi a un acord de govern amb Ciutadans i també amb Podem (EFE)
Pablo Iglesias veu incompatible que el PSOE arribi a un acord de govern amb Ciutadans i també amb Podem (EFE)
Madrid

Iglesias avisa Sánchez que si opta per C's, "haurà triat començar un viatge amb el PP"

Els negociadors del PSOE, Podem, IU i Compromís es tornen a reunir aquesta tarda

RedaccióActualitzat

Podem o Ciutadans. Aquest continua sent el missatge de Pablo Iglesias a Pedro Sánchez de cara a la investidura del líder socialista. El secretari general de Podem avisa el PSOE que si arriba a un pacte amb C's que sigui un "acord de govern", "haurà triat emprendre un viatge amb el PP". Diu que no tindrà vots prou per a la investidura i haurà de negociar amb els populars, que és el que sempre ha volgut Ciutadans, apunta el líder de Podem.

Pablo Iglesias ha explicat, en declaracions a la SER, que espera que el PSOE treballi per aconseguir l'abstenció de Ciutadans perquè tiri endavant un govern de PSOE, Podem, Esquerra Unida i Compromís: "Si aconsegueixen que s'abstinguin, bona feina, però si el PSOE es planteja que hi pot haver govern negociant simultàniament amb Ciutadans i amb Podem, nosaltres diem que no és possible."

Els negociadors de Podem es reuniran aquest dimarts amb els del PSOE a partir de les quatre de la tarda i després s'hi sumaran els representants d'Esquerra Unida i Compromís.

Per cert que el debat d'investidura de Pedro Sánchez s'avança un dia. El president del Congrés, Patxi López, ha decidit que el debat es faci els dies 1 i 2 de març enlloc dels dies 2 i 3 com estava previst en un principi. Si el líder del PSOE no aconsegueix ser investit en primera volta amb majoria absoluta, la segona votació seria el 5 de març i només necessitaria majoria simple.

Negociacions en marxa

El PSOE continua negociant la investidura amb les esquerres mentre perfila al mateix temps un acord amb Ciutadans. Els socialistes volen sumar suports de les dues parts, per garantir que Pedro Sánchez pugui ser investit president la setmana que ve.

Mentrestant, Sánchez i Albert Rivera es trobaven en secret al mateix Congrés. Va ser una reunió d'una hora, en què els dos líders polítics podrien haver tancat serrells de les negociacions que els equips respectius han mantingut els últims dies.

Davant d'aquest possible acord amb C's, des de Podem, Íñigo Errejón recordava que el PSOE no en té prou amb el partit de Rivera. El número dos de Podem ho deia després d'una reunió de cinc hores amb l'equip negociador de Pedro Sánchez: "Encara que el PSOE i Ciutadans anunciïn un acord, això no vol dir que hi hagi investidura. Així que hauran anunciat un espectacle de focs artificials. I no és perquè s'empenyi Podem, sinó que s'empeny una força molt més gran que Podem que són les matemàtiques."

El dirigent socialista Antonio Hernando insisteix en un acord "transversal": "161 no sumen, amb 161 no hi haurà canvi, tret que alguns vulguin que el canvi descansi en les forces independentistes, i nosaltres ja hem dit a això que no."

A banda de les reunions que el PSOE tindrà avui amb Podem, primer, i després també amb Esquerra Unida i Compromís,
també hi haurà reunions de Podem, per separat, amb Democràcia i Llibertat i Esquerra Republicana.

Anar al contingut