Dàmaris, El Pot Petit, Reggae per Xics i Xiula creen un festival infantil en streaming

Els quatre grups de música infantil impulsen el festival per aconseguir ingressos que es farà els caps de setmana de juny

Actualitzat

Dàmaris Gelabert, El Pot Petit, els Reggae per Xics i els Xiula han creat el primer festival per al públic infantil via streaming. Una manera de compensar la caiguda d'ingressos que han tingut per l'aturada en sec de l'activitat que no poden compensar amb els milions de visualitzacions que acumulen a Youtube, perquè ara no s'hi permet incloure publicitat dirigida als nens. 

El confinament i la impossibilitat de fer concerts en directe ha portat els grups de música infantil, -com a d'altres del sector cultural-, a una situació econòmica difícil. Alguns d'aquest grups, el Pot Petit, els Reggae per Xics, els Xiula i Dàmaris Gelabert s'han proposat que les seves actuacions vagin cap a les cases. I, per això han organitzat un festival online, una mena de mini-Woodstock infantil i en streaming.

Els concerts infantils d'aquest grups tenen un gran èxit

L'han anomenat "Us estrimem fest". Serà els caps de setmana del 6 i 7 i 13 i 14 de juny. Quatre dies, quatre concerts d'aquests grups des de l'Auditori de Girona, i que s'emetran sense públic, almenys físicament. Una situació que per a Rikki Arjuna, del grup Xiula, i Dàmaris Gelabert serà molt estranya perquè aquests concerts infantils solen ser una gran festa.

Rikki: "Això serà el més estrany, perquè si hi ha alguna cosa a què estem acostumats és que sigui una bogeria, als concerts."

Dàmaris: "Alhora, ells són a casa amb els seus pares i segur que ballaran i cantaran les cançons."

 

El confinament i l'estat d'alarma ha tallat en sec les actuacions en directe

Tot plegat, una solució improvisada, davant la impossibilitat de fer concerts i encara sense data de retorn, una temporada alta que, segons Rikki Arjuna, donen per perduda.

"Hem picat moltíssima pedra per arribar on estàvem, per teir caixets dignes, hi ha necessitat d'ingressos perquè és la temporada alta dels nostres grups."

El festival serà de pagament. Amb un abonament de 20 euros. Una manera de tenir uns ingressos que els grups per al públic infantil no aconsegueixen a través de les plataformes de streaming. I això que, com a exemple, el Pot Petit acumula 70 milions de visualitzacios i Gelabert té dos milions de subscriptors a YouTube.

L'abonament del concert en streaming serà de 20 euros


El gegant de l'streaming, explica Dàmaris, encara els paga menys després d'haver rebut una multa per haver fet anuncis personalitzats a la canalla.

"Els ingressos de tots els canals infantils s'han reduït entre un 80 i un 90%."

 Per això no descarten que aquesta primera edició del festival no sigui l'última.

Aquests grups tenen milions de visualitzacions a YouTube, on no poden tenir ingressos per publicitat (CCMA)
ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarmaMenorsMúsicaXarxes socials
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut