Greta Thunberg, en una fotografia del 13 de juliol a la muntanya d'Ahnkka, a Suecia (Reuters/TT News Agency)

Greta Thunberg critica la indústria de la moda des de la portada de "Vogue"

Sobre l'informe de l'ONU que alerta del contundents efectes de la crisi climàtica diu: "Confirma el que ja sabíem, vivim una emergència"

RedaccióActualitzat

Ha criticat la indústria de la moda en una de les principals revistes de moda del món. L'activista sueca Greta Thunberg és portada de l'edició escandinava de "Vogue", on acusa la indústria de la moda de ser una de les principals culpables de la crisi climàtica.

"La indústria de la moda és un enorme contribuent a la situació d'emergència climàtica i ecològica, per no mencionar el seu impacte en incomptables treballadors i comunitats explotats per tot el món perquè alguns gaudeixin de moda ràpida, que molts tracten com a objecte d'un sol ús", escriu Thunberg a la seva pàgina d'Instagram.

També qüestiona la suposada presa de consciència de la indústria tèxtil que gasta "ingents quantitats" en campanyes per fer-se publicitat com a sostenible, ètica, verda i justa.

"Però siguem clars: això és gairebé sempre purament un rentat d'imatge", sentencia l'activista pel medi ambient. "No pots produir de forma massiva i consumir de manera sostenible tal com funciona el món avui dia. Aquest és un dels molts motius pels quals necessitem un canvi de sistema".

Greta Thunberg, que ara té 18 anys, apareix fotografiada a la portada de "Vogue" acaronant un cavall i porta roba feta amb material reciclat, segons aclareix la mateixa revista. La publicació assegura que s'identifica amb els mateixos valors que Thunberg sobre un estil de vida sostenible i la protecció del medi ambient.


"Estem en una emergència"

Aquest dilluns, Greta Thunberg també s'ha referit a l'últim informe científic del Panell de les Nacions Unides pel Clima, l'IPCC, sobre el canvi climàtic. Ha afirmat que "no inclou sorpreses" i que "confirma" els avisos dels últims anys. "Estem en una emergència".

En una piulada a Twitter assegura que cal prendre decisions "valentes" i diu que encara hi ha temps d'evitar "conseqüències pitjors".

L'estudi s'ha fet públic aquest dilluns i destaca que de mantenir-se l'actual ritme d'emissions de gasos d'efecte hivernacle, la temperatura global augmentarà 2,7 graus a finals de segle respecte a la mitjana de l'era preindustrial.

Aquesta pujada comportaria efectes climàtics extres com sequeres, inundacions i onades de calor.

Thunberg ressalta que l'IPCC no dona solucions. Diu que: "som nosaltres els que hem de ser valents i prendre decisions basades en l'evidència científica mostrada en aquests informes".

"Encara podem evitar les pitjors circumstàncies, però no si continuem com fins ara i no sense tractar la crisi com una crisi", conclou.

La jove va començar al setembre del 2018 una protesta per reclamar accions contra el canvi climàtic que la va convertir en referent mundial d'aquesta lluita amb el moviment Fridays for Future.

Ha estat nominada tres cops al Nobel de la Pau, ha parlat davant de l'ONU i les principals cimeres del clima i s'ha entrevistat amb líders mundials.

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Greta ThunbergMedi ambientCrisi climàtica
Anar al contingut