El líder opositor veneçolà, Juan Guaidó, en un acte davant els seus seguidors a Barquisimeto (Reuters)
El líder opositor veneçolà, Juan Guaidó, en un acte davant els seus seguidors a Barquisimeto (Reuters)
Veneçuela

Govern i oposició veneçolans confirmen noves rondes de negociació a Noruega

Maduro agraeix al govern noruec els esforços "per avançar en els diàlegs per la pau i l'estabilitat a Veneçuela"

RedaccióActualitzat

Noruega acollirà en els pròxims dies un nou procés de diàleg entre el govern de Nicolás Maduro i l'oposició veneçolana per trobar una solució a la crisi política que viu el país sud-americà.

El president veneçolà, Nicolás Maduro, i l'opositor Juan Guaidó, president de l'Assemblea i reconegut com a mandatari per 50 països, han acceptat participar en les converses.

Maduro ha anunciat a través de Twitter que una delegació del seu executiu viatjarà al país escandinau i ha agraït al govern noruec la seva mediació. L'anunci s'ha acompanyat amb un vídeo de la reunió amb la seva delegació, que encapçalarà el ministre de Comunicació, Jorge Rodríguez.

La delegació opositora l'encapçalarà el vicepresident segon del Parlament, Stalin González.

 


El govern i l'oposició veneçolana han mantingut diverses negociacions els últims anys per mirar de trobar una sortida a la crisi política.

L'última, en què actuava com a mediador l'expresident espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, es va trencar fa poc més d'un any. L'oposició es va aixecar de la taula perquè no es van acceptar les seves condicions per a les eleccions presidencials ni el restabliment dels poders de l'assemblea legislativa.

ARXIVAT A:
VeneçuelaNicolás Maduro Juan Guaidó
Anar al contingut