De moment, el servei només està disponible per a vols que surten dels Estats Units (Reuters/Eduardo Muñoz)

Google prova una eina als EUA que garanteix el vol més barat o et torna els diners

El segell de garantia de Google Flights només apareixerà en alguns trajectes i caldrà llegir bé la lletra petita, perquè el reemborsament està subjecte a moltes condicions

Virgínia Arqué Nueno

Google Flights està provant una nova eina que et garantirà, asseguren, el preu més baix possible d'un vol quan compris un bitllet d'avió. Segons la companyia, el programa pilot s'està provant només als Estats Units des del 3 d'abril i creuen que és tan fiable que si apareix un preu més baix del que t'han garantit, ja sigui en la companyia que hagis triat o en una altra, i fins i tot en l'últim minut abans que el vol s'enlairi, et tornaran la diferència.

De moment, l'eina només funciona per a alguns vols que surten dels Estats Units i la recerca de preus s'ha de fer en dòlars. Si l'algoritme detecta un trajecte que està segur que té un preu imbatible, apareixerà un segell de garantia --una icona multicolor amb el símbol del dòlar al mig--que, si es tria-, compromet la companyia a tornar-te la diferència si apareix alguna tarifa encara més baixa.

El segell de garantia no apareixerà en tots els trajectes, només en aquells en els quals el programa consideri impossible que el preu baixi encara més. L'algoritme del buscador continua comparant preus fins i tot quan ja has fet la reserva i fins que el primer vol del teu itinerari s'enlairi, de manera que si en cap moment arriba a baixar més del que t'han garantit, es comprometen a tornar-te la diferència.

El servei de garantia és gratuït i no té cap recàrrec.

Si l'eina funciona, s'haurà acabat, doncs, comparar buscadors, combinar escales i trajectes o esperar fins a l'últim minut per reservar un vol confiant que el preu baixi, perquè el programa et garantirà que no hi ha cap vol més barat.

De moment, però, els que ho han provat asseguren que encara no han trobat cap combinació on els aparegui el segell de garantia.

De moment, el servei només està disponible per a vols que surten dels Estats Units (Reuters/Eduardo Muñoz)

En fase inicial de proves i amb molts condicionants

El programa, que està en fase de proves, de moment només funcionaria amb vols d'anada i d'anada i tornada que surten dels Estats Units. Un algoritme en compara tots els preus fins a trobar la tarifa més baixa possible i si en algun moment en troba una de millor, et tornarà la diferència.

El reemborsament, però, estarà subjecte a diverses condicions:

  • La reserva s'ha de fer des del compte de Google de l'usuari i amb adreça de facturació i telèfon dels Estats Units.
  • El bitllet s'ha de comprar directament a Google i no a la companyia que et recomanen i amb la qual viatjaràs.
  • Un cop triat un bitllet amb garantia i seguit l'itinerari per comprar-lo, s'ha de marcar també la casella "Garantia de preus" i acceptar les "Condicions del servei".
  • La diferència de preu ha de superar els 5 dòlars (menys d'aquesta quantitat no te la tornen).
  • No es reemborsaran més de 500 dòlars l'any per a un màxim de tres vols amb garantia.
  • Si es canvia o cancel·la el viatge, no et tornen els diners.
  • Per rebre el reemborsament has de ser major de 18 anys i tenir compte a Google Pay, que és on t'ingressaran la diferència en unes 48 hores. Si no tens compte, te l'has de fer en un màxim de 90 dies des de la sortida del primer vol del teu itinerari.
  • Un cop garantit el preu, es rebrà un mail de confirmació. Si la companyia canvia la tarifa abans que s'acabi el procés de reserva i es rebi el mail de confirmació, pot ser que el bitllet deixi d'estar en garantia i el segell desaparegui.

La diferència entre aquesta aplicació i altres serveis similars de companyies aèries i buscadors que també et tornen els diners si trobes un vol més barat és que, en aquest cas, Google promet que el reemborsament és automàtic --un cop registrat arreu-- i que no has de ser tu qui detecti una tarifa millor, sinó que són ells mateixos qui continuen rastrejant la xarxa i comparant preus fins a l'últim moment.

L'anunci de la nova funció de Google Flights arriba en una època de reestructuració i retallades a les empreses tecnològiques. El passat mes de gener, Alphabet, la matriu de Google, va anunciar l'acomiadament de 12.000 treballadors a tot el món, el 6% de la plantilla.

 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaGoogleAeroports
Anar al contingut