Meta ja ha anunciat 23.000 acomiadaments

Meta, propietària de Facebook, Instagram i WhatsApp, acomiadarà 10.000 treballadors més

L'anunci de reducció de plantilla se suma als 11.000 acomiadaments anunciats al novembre

RedaccióActualitzat

Meta, la matriu de Facebook, Instagram i WhatsApp, ha anunciat una nova reducció de plantilla: farà fora 10.000 treballadors més, que se sumen als 11.000 acomiadaments anunciats al novembre per reduir costos, i que representaven el 13% del personal de la companyia.

A més, l'empresa de Mark Zuckerberg tampoc contractarà les 5.000 persones que havien de cobrir places vacants anunciades. La companyia tenia el 2021 més de 86.000 treballadors.

Les persones afectades començaran a rebre la notificació d'acomiadament a partir d'aquest dimecres.

L'empresari ha justificat la decisió amb l'argument que ha de permetre que la companyia sigui més eficient:

"Això serà dur, però no hi ha manera d'evitar-ho."

En els pròxims dos mesos, l'empresa, a més de reduir les contractacions, també cancel·larà projectes de baixa prioritat. Zuckerberg no descarta, però, que alguns canvis triguin més a arribar:

"La meva esperança és fer aquests canvis en l'organització al més aviat possible aquest any, perquè puguem superar aquest període d'incertesa i centrar-nos en la feina crítica que tenim al davant."

L'any 2022, els beneficis de Meta van caure un 41%, fins als 23.200 milions de dòlars, degut al fet que van augmentar molt els costos mentre baixava la facturació de la companyia.

Mark Zuckerberg ha assegurat que la reducció de la plantilla és necessària per ser més eficients (Reuters/Erin Scott)

La facturació anual de la companyia va ser de 116.609 milions de dòlars, un 1,1% menys que el 2021.

Com els ha passat a altres empreses tecnològiques, a Meta també l'ha afectat el creixement de la inflació, la debilitat del mercat publicitari, l'augment del nombre de competidors i la normalització de la demanda d'oci digital, que es va disparar durant la pandèmia.

Altres companyies del sector com Amazon, Microsoft o Google també han anunciat retallades de les plantilles en els últims mesos. Són companyies que van contractar molt durant la pandèmia i després han frenat el seu creixement econòmic.

De fet, les tecnològiques de Silicon Valley han advertit, aquesta setmana, que perillen 100.000 llocs de treball.

 

ARXIVAT A:
FacebookWhatsAppInstagramTecnologia
Anar al contingut