El logo de Google en una botiga de Manhattan, a Nova York
El logo de Google en una botiga de Manhattan, a Nova York

Google acomiadarà 12.000 treballadors en plena onada de retallades a les tecnològiques

Alphabet, la matriu de l'empresa, ha anunciat que un 6% de la plantilla es quedarà sense feina

Nou anunci d'acomiadaments en el sector tecnològic. La companyia nord-americana Alphabet, matriu de Google, ha anunciat que prescindirà de 12.000 treballadors, un 6% de la plantilla

Les retallades afectaran tots els departaments, des de Recursos Humans fins a enginyers.

Als Estats Units ja s'ha començat a informar els afectats, mentre que a d'altres països "aquest procés portarà més temps a causa de les lleis i pràctiques locals", segons ha informat el conseller delegat de Google i d'Alphabet, Sundar Pichai, en un mail que ha fet arribar a tots els empleats.

L'executiu ha explicat que en els dos últims anys la multinacional havia seguit una política de contractacions "per igualar i alimentar" el creixement espectacular experimentat en aquest període i ha afegit que es va contractar "per a una realitat econòmica diferent de la que afrontem avui".

"El fet que aquests canvis tinguin un impacte en la vida dels googlers em pesa molt i assumeixo tota la responsabilitat de les decisions que ens han portat fins aquí", diu Pichai.

Més acomiadaments massius

L'anunci d'Alphabet s'afegeix als que ja han fet altres grans empreses tecnològiques, dins de l'aturada de l'activitat i l'augment de costos per la crisi postpandèmia. Aquesta mateixa setmana, Microsoft anunciava l'acomiadament de 10.000 treballadors, i no fa ni quinze dies que Amazon va comunicar que retallaria 18.000 llocs de treball.

Al novembre, va ser Meta, propietària de Facebook, Instagram i Whatsapp, qui va anunciar l'acomiadament d'11.000 persones per la pèrdua de publicitat i l'augment dels costos.

També al novembre, els treballadors de Twitter van començar a rebre cartes d'acomiadament, dies després que Elon Musk es convertís en propietari de la companyia i s'anunciés que volia prescindir de 3.700 treballadors, la meitat de la plantilla.

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsGoogleTecnologiaDrets laborals
Anar al contingut