Madrid

González-Sinde no revocarà la llicència a la SGAE i creu que l'escàndol no hauria de qüestionar-ne la gestió

La ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, ha afirmat que el govern no té intenció de revocar la llicència a la SGAE perquè tot l'enrenou que ha provocat l'escàndol d'aquesta entitat no hauria de qüestionar l'actual model de gestió. D'altra banda, la ministra considera que la nova junta directiva de l'SGAE "ha fet molt bé" d'apartar Teddy Bautista de l'entitat, perquè, segons ha dit, "la seva defensa serà molt millor des de fora de la institució o del càrrec que ocupava".

Actualitzat
La ministra s'ha mostrat preocupada per la visió pública sobre "tot el sistema de propietat intel·lectual". Per això, espera que "l'actuació d'uns gestors que, pel que sembla, han actuat de manera incorrecta o il·legal, "no contamini tot l'engranatge disposat per a la protecció dels drets d'autor".

Sobre si el govern ha de vigilar les irregularitats de la SGAE, la titular de Cultura al·lega que el seu departament "no pot intervenir", ja que la SGAE és una societat mercantil. En aquest sentit, ha recordat que el ministeri només pot atorgar o treure una llicència a una entitat de gestió i no pot sancionar. En qualsevol cas, González-Sinde aposta ara per fer una reflexió al Parlament i amb les comunitats autònomes per buscar un model que permeti més transparència de les entitats de gestió.

Tanmateix, Cultura no s'ha plantejat revocar la llicència de la SGAE, ja que considera que tot l'enrenou que ha provocat l'escàndol d'aquesta entitat no hauria de qüestionar l'actual model de gestió. A més, recorda que l'entitat es troba immersa en un procés judicial per aclarir els fets. En aquest sentit, creu que la nova junta directiva de la SGAE "ha fet molt bé" d'apartar Bautista de l'entitat, perquè "la seva defensa serà molt millor des de fora de la institució o del càrrec que ocupava".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut