Glovo rep un ciberatac que deixa al descobert les dades dels seus clients
Rapertidors de Glovo esperant encàrrecs (Reuters/Valentyn Ogirenko)

Glovo rep un ciberatac que deixa al descobert les dades dels seus clients

L'empresa assegura que els hackers no han accedit a informació de les targetes de crèdit dels usuaris

Redacció/AgènciesActualitzat

L'empresa catalana Glovo va rebre la setmana passada un ciberatac a una de les seves bases de dades que va deixar al descobert les dades dels clients, segons ha avançat Forbes i ha confirmat l'ACN.

Glovo va detectar "l'accés no autoritzat d'un tercer" el 29 d'abril a una antiga interfície del panell d'administració que contenia informació dels clients i els treballadors. Els hackers van accedir a les contrasenyes amb la capacitat de modificar-les i es va disposar a vendre-les, informa la revista nord-americana.

Segons han explicat fonts de l'start-up, no es va accedir a informació de les targetes de crèdit dels clients ja que "Glovo no guarda ni emmagatzema aquesta informació".
           
"Tan aviat com ho vam saber, vam prendre mesures de manera immediata, bloquejant l'accés del tercer no autoritzat i implementant mesures addicionals per protegir la nostra plataforma", ha dit l'empresa en un comunicat.

Glovo va seguir en servei durant el temporal, a diferència de Deliveroo i UberEats
Glovo va optar per mantenir el servei, excepte a les zones de més risc (CCMA)

Glovo continua investigant els fets i s'ha posat en contacte amb l'Agència Espanyola de Protecció de Dades per informar de la incidència i ha assegurat que continuarà facilitant "tota la informació que necessitin per la seva investigació".

"Ens prenem molt seriosament la seguretat de les dades i demanem disculpes per la preocupació i els inconvenients que això hagi pogut causar", asseguren.

A través del web haveibeenpwned.com pots saber si s'han filtrat dades teves.

ARXIVAT A:
Tecnologia
Anar al contingut