Gir en la batalla Lidl-Thermomix: la justícia dona la raó a la cadena de supermercats

L'Audiència de Barcelona considera nul·la la patent en què se sostenia la defensa de Thermomix

RedaccióActualitzat

Gir judicial en la batalla entre Lidl i Thermomix. L'Audiència de Barcelona ha estimat el recurs interposat per la cadena de supermercats contra el titular de la marca Thermomix en el plet que els va enfrontar per la comercialització del seu robot de cuina.

La sentència dictada ara fa un any pel jutjat mercantil 4 de Barcelona va resoldre que el supermercat havia envaït la patent del robot de cuina Thermomix i el condemnava a la retirada de tots els seus robots de cuina Monsieur Couisine Connect.

Ara, però, els magistrats de l'Audiència de Barcelona consideren nul·la la patent en què Vorwerk, la propietària de Thermomix, es basava per imputar la infracció a Lidl.

La consideren nul·la, primer, per l'existència de "matèria afegida" en el títol concedit. És a dir, per haver-se ampliat la protecció de forma il·legítima en el curs de la tramitació de la patent.

I, segon, perquè la sol·licitud no disposava d'activitat inventiva. Aquest és un requisit indispensable per a la concessió de patents: la invenció no pot resultar òbvia per a un expert en la matèria.

L'Audiència dona la raó al supermercat en la consideració que, fins i tot en el cas que la patent fos vàlida, tampoc no existia cap infracció de la patent per part de Lidl.

Un cop notificada la resolució, les parts tenen 20 dies per presentar un recurs de cassació en la batalla per una màquina que Thermomix ven per més de 1.000 euros, mentre que Lidl venia Monsieur Cuisine per uns 360 euros, un valor tres vegades menor.

 

ARXIVAT A:
TecnologiaJudicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut