Imatges d'arxiu de la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (ACN)
Sant Joan de Vilatorrada

Funcionaris de Lledoners frustren un pla per gravar els líders independentistes

Un intern reconeix que tenia una oferta de 15.000 euros a canvi d'un vídeo del dia a dia dels presos

RedaccióActualitzat

Funcionaris del mòdul 2 de la presó de Lledoners han evitat que un reclús gravés imatges amb un telèfon mòbil dels polítics i líders independentistes que estan en aquesta presó del Bages en presó preventiva.

Oriol Junqueras, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez estan tots assignats a aquest mòdul de la presó de Lledoners.

Segons publica el diari Nació Digital, els funcionaris penitenciaris van saber que hi havia un telèfon mòbil dins la presó, concretament al mòdul on són els polítics catalans.

L'accés de qualsevol tipus de dispositiu per comunicar-se amb l'exterior està totalment prohibit a les presons catalanes.

Els funcionaris van obrir un dispositiu fins que van trobar l'aparell telefònic que tenia un intern del mòdul. El reclús va explicar en l'interrogatori que havia rebut una oferta de 15.000 euros a canvi d'obtenir imatges del dia a dia dels polítics a l'interior del centre penitenciari.

Aquest intern ja ha estat sancionat per la direcció del centre penitenciari de Lledoners que ha decidit canviar-lo de mòdul.

 

Els diputats Oriol Junqueras, Raül Romeva i Jordi Sànchez, juntament amb el líder d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, van arribar a Lledoners el 4 de juliol des de les presons de madrilenyes d'Estremera i Soto del Real. Josep Rull, Jordi Turull i Joaquim Forn van arribar una setmana més tard, l'11 de juliol, un cop el jutge del Suprem Pablo Llarena va donar el vistiplau al trasllat a Catalunya.

 

Al mes de juny es van fer públiques unes imatges dels exconsellers Oriol Junqueras, Joaquim Forn i Raül Romeva a la presó d'Estremera. Unes imatges que va enregistrar un pres amb qui compartien mòdul i que després va sortir en un permís i no va tornar a la presó.

El jutjat d'Arganda del Rey va prohibir la difusió d'aquestes imatges quatre dies després de la seva publicació.

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Govern empresonatOriol JunquerasJosep RullJordi TurullJordi CuixartJordi Sànchez
Anar al contingut