La concentració s'ha fet a la part posterior de la presó de Lledoners (EFE)
Sant Joan de Vilatorrada

Centenars de persones es concentren a Lledoners per rebre Rull, Turull i Forn

A Barcelona, un miler de persones han participat a la manifestació batejada com a "Passadís per la llibertat"

RedaccióActualitzat

Una concentració al costat de la presó de Lledoners ha donat la benvinguda a Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull, els últims presos per l'1-O traslladats a Catalunya. Els exconsellers són des d'aquest dimecres al migdia al centre penitenciari de Sant Joan de Vilatorrada, al Bages.

Hi han arribat una setmana després que ho fessin els altres dirigents independentistes empresonats, traslladats els homes a Lledoners mateix i les dones, a Puig de les Basses.

Centenars de persones han participat en la mobilització, entre les quals hi havia familiars de Rull, Turull i Forn.

A diferència de la manifestació de rebuda a Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, la concentració s'ha fet a la part de darrere de la presó, perquè els organitzadors han pensat que era més fàcil que els càntics i proclames se sentissin des de dins del centre penitenciari.


El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha remarcat que els presos "no són moneda de canvi" i ha barrat el pas a cap pacte amb la fiscalia, un rumor que els últims dies ha circulat entre l'independentisme.

"Els presos no han fet res, no han comès cap delicte. I deixeu-me que us ho digui ben clar i alt, no hi haurà cap pacte amb cap fiscalia."

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha destacat que la causa catalana cada vegada és "més sòlida" a fora:

"Amb la vulneració flagrant de drets individuals i col·lectius que s'està produint ens estan ajudant a construir internacionalment la causa de l'autodeterminació i la independència de Catalunya de manera molt més sòlida."

 


També han parlat les dones dels tres presos traslladats aquest dimecres. Blanca Bragulat, parella de Jordi Turull, ha advertit que no callaran:

"A nosaltres, les seves famílies, no ens faran callar. Seguirem donant veu a totes les persones represaliades perquè no tenim por. Perquè l'autocensura és un parany en el qual no volem caure. La dignitat no es tanca entre barrots."

En paral·lel a l'acte a Lledoners, la Crida per la Llibertat ha organitzat una marxa al centre de Barcelona. En col·laboració amb l'ANC, han fet el que han anomenat "Passadís per la llibertat" dels presos.

 

 

 

Un miler de persones han recorregut la Via Laietana fins a la plaça Sant Jaume amb fotos dels processats, de més de 700 alcaldes, càrrecs cessats, empresonats i també dels exiliats.

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàJosep RullJordi TurullJoaquim Forn
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut