Albano Dante Fachin a la roda de premsa de les eleccions del 28A de Front Republicà (28 d'abril de 2019)
Albano Dante Fachin a la roda de premsa de les eleccions del 28A de Front Republicà (28 d'abril de 2019)

Front Republicà es queda fora del Congrés: "Gràcies als 100.000 que ens han votat"

La nova força política catalana no s'emporta cap escó i es queda amb el 2,74% dels vots

Actualitzat

Front Republicà, el partit integrat per Poble Lliure, Som Alternativa i Pirates de Catalunya, queda fora del Congrés dels Diputats, ja que no ha arribat al llindar del 3% dels vots. La candidatura, que ha encapçalat Albano Dante Fachin, ha recollit prop de 110.000 vots a Catalunya.

La candidatura ha valorat els resultats des del Casino de l'Aliança al barri del Poblenou de Barcelona, des d'on ha recordat a la resta de partits independentistes que "la mobilització i la desobediència són l'única via" per a la culminació del procés.

Albano Dante Fachin, el cap de llista per Barcelona, ha posat en valor els vots rebuts tenint en compte que la idea de coalició té "poc més de 40 dies de vida" i que ho ha fet amb 30.000 euros.

Pel que fa a la continuïtat del projecte, Fachin ha fet referència que n'ha de tenir perquè "no hi ha una resposta a l'autodeterminació". Joel Jové, cap de llista per Lleida, ha afirmat que "s'ha demostrat" que a Catalunya "existeix un espai polític de ruptura compromès".  

 

La tercera opció independentista que es presentava per primer cop al Congrés

Front Republicà es va gestar al març, uns 10 dies abans que acabés el termini per presentar candidatures per a les eleccions del 28A. Albano Dante Fachin, exsecretari de Podem a Catalunya i actual líder de Som Alternativa, ha estat qui ha liderat la formació com a cap de llista per Barcelona.

La candidatura va impulsar-se quan Poble Lliure va decidir presentar-se a les eleccions del 28A, després que les assemblees de la CUP hi votessin en contra. Pocs dies després van arribar a un pacte amb Som Alternativa i Pirates de Catalunya, i en 10 dies van aconseguir 18.000 avals per poder concórrer als comicis.

 

Durant la campanya s'han postulat com l'alternativa independentista per a aquella gent que se sent desencantada amb la situació de bloqueig polític a Catalunya. Insten ERC i JxCat a exercir desobediència i volen recuperar "l'esperit de l'1 d'octubre i del 3 d'octubre".

El partit no ha pogut participar en els espais electorals i debats als mitjans, ja que es tracta d'una nova força sense representació al Congrés.

 

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions 28AFront Republicà
Anar al contingut