La carretera BV-1202, entre Abrera i Ullastrell, on s'han registrat curses de cotxes il·legals els darrers caps de setmana
La carretera BV-1202, entre Abrera i Ullastrell, on s'han registrat curses de cotxes il·legals els darrers caps de setmana (Google Street View)
Abrera / Ullastrell

Front comú d'Abrera i Ullastrell contra les curses il·legals de cotxes a la BV-1202

Els alcaldes dels dos municipis demanen "mesures urgents" després que els darrers caps de setmana s'hagin registrat curses no autoritzades a la carretera

Redacció / ACNActualitzat

Els alcaldes d'Ullastrell i d'Abrera, Jaume Puig i Jesús Naharro, reclamen "mesures urgents" per evitar les curses de cotxes no autoritzades a la carretera BV-1202, que uneix els dos municipis.

Els batlles han fet arribar aquest dimecres una carta als comissaris de les regions metropolitanes Nord i Sud dels Mossos d'Esquadra perquè s'incrementi la vigilància a la carretera. També demanen una reunió per abordar la problemàtica.

 

 

Puig i Naharro assenyalen que, els últims caps de setmana, s'han registrat requeriments alertant sobre concentracions de vehicles fent curses, tant de dia com de nit. Apunten que, en aquestes curses, els participants tenen "un seguit de conductes que no només generen inseguretat, sinó que posen en perill la integritat física de la resta d'usuaris i usuàries de la carretera".

 

Un punt de la carretera BV-1202, entre els municipis d'Abrera i Ullastrell
Els alcaldes d'Ullastrell, Jaume Puig, i d'Abrera, Jesús Naharro, signant la carta que han enviat als comissaris de les regions metropolitanes dels Mossos (Ajuntament d'Abrera)

 

Darrerament, s'han fet controls en el tram urbà de la via, alguns de conjunts entre la Policia Local d'Abrera i els Mossos d'Esquadra, i s'han identificat vehicles i sancionat alguns conductors.

 

 

L'alcalde d'Ullastrell, Jaume Puig, ha explicat que l'objectiu de la carta és demanar al Servei Català de Transit "que augmenti la vigilància i les mesures de control davant la problemàtica de l'augment de curses il·legals" per tal de "restablir la normalitat" del trànsit a la via.

Per la seva banda, el batlle d'Abrera, Jesús Naharro, ha indicat que la carretera "té una configuració de pujada constant amb revolts" que fa que, un cop l'any, s'hi faci una cursa cronometrada. Durant la resta de l'any, però, hi ha conductors que "no respecten les normes de trànsit" i posen en perill tant els altres conductors com els ciclistes.

 

Un punt de la carretera BV-1202, entre els municipis d'Abrera i Ullastrell
Un punt de la carretera BV-1202, entre els municipis d'Abrera i Ullastrell (Google Street View)
ARXIVAT A:
TrànsitPolicial
Anar al contingut