França eleva al màxim el nivell d'alerta terrorista després de l'atemptat a Moscou

Macron assegura que el grup que ha reivindicat l'atac seria darrere de "diverses temptatives" en territori francès durant els últims mesos

RedaccióActualitzat

Les autoritats franceses han elevat al màxim el seu nivell d'alerta terrorista després de l'atemptat a Moscou, i sobretot després de la reivindicació per part d'Estat Islàmic, grup que ha atemptat nombroses vegades a França.

En un missatge a la xarxa X, el primer ministre francès, Gabriel Attal, ha explicat que la decisió s'ha pres durant una reunió del Consell de Defensa i de Seguretat Nacional, presidida per Emmanuel Macron.

 

"Tenint en compte la reivindicació de l'atemptat per part d'Estat Islàmic i les amenaces que hi ha sobre el nostre país, hem decidit augmentar el pla Vigipirate al seu nivell més elevat: urgència d'atemptat".


Macron justifica la decisió

El president francès Emmanuel Macron ha assegurat aquest dilluns que el grup que hauria atemptat a Moscou --Estat Islàmic del Khorasan-- ha estat els últims mesos darrere de "diverses temptatives" d'atemptat a França.

Macron ha afegit, en unes declaracions des de la Guaiana Francesa, que tenint en compte les "ramificacions i intencions" d'aquesta branca, s'ha establert l'alerta màxima a França "com a mesura de precaució". També ha insistit que la decisió s'ha près basant-se en "elements creïbles i sòlids".

França ha estat víctima aquests últims anys de més d'una vintena d'atacs reivindicats per Estat Islàmic, els més coneguts, els del 13 novembre del 2015 contra diversos locals d'oci de París, en especial contra la sala de concerts Bataclan. Aquell atac recorda, en certs aspectes, l'atemptat de divendres passat en un centre comercial dels afores de Moscou, on els terroristes van tirotejar a molts dels assistents a un concert de rock.

Segons les últimes dades facilitades per les autoritats russes, aquest atac ha provocat la mort de 137 persones, a més de desenes de ferits.

La seguretat i l'amenaça terrorista és un tema particularment sensible a França, quan només falten 4 mesos per al començament dels Jocs Olímpics de París.

 

ARXIVAT A:
TerrorismeEstat IslàmicFrança
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut