Barcelona

Fort protagonisme femení a les novel·les del Planeta d'aquest any

Preparades les deu novel·les finalistes de les 642 que s'han presentat al premi Planeta, que es lliurarà aquest dilluns

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns es lliurarà el Premi Planeta, a Barcelona, i ja estan preparades les deu obres finalistes originals, entre les quals es troba la guanyadora. Aquest any s'ha batut un nou rècord de participació, ja que s'hi han presentat 642 novel·les.

L'obra guanyadora s'emportarà 600.000 euros, i la finalista 150.000.

El feminisme és un argument de pes entre les deu novel·les finalistes del Planeta d'aquest any, segons ha avançat el jurat. Tant en la temàtica, que pot parlar de la violència masclista, l'empoderament de les dones, o el significat de ser mare, com en la veu narrativa o de les protagonistes.

També el gènere de novel·la negra manté la tirada d'altres anys, tot i que s'obren pas ficcions distòpiques pròximes a pel·lícules com "Cube", del 1997, o a sèries com "Sense 8", de les germanes Wachowsky.

El guanyador tindrà les vendes assegurades, però caldrà una distribució, la de les llibreries, per a la qual el Grup Planeta demana més ajudes per part del govern espanyol.

El president del Grup Planeta, José Creuheras, ha reclamat un pla per protegir i promoure les llibreries i ha exigit a les administracions que actuïn per eliminar la pirateria. L'últim any, Planeta va vendre 100 milions de llibres, mentre que se'n van piratejar 420 milions, segons les seves dades.

Pel que fa al trasllat de la seu social de Barcelona a Madrid, fa un any, no hi haurà canvis.

Anar al contingut