El programa "Els Matins" ha fet la primera entrevista televisiva a Forn des que va ingressar a la presó (TV3)

Forn: "Si el 14 de febrer l'independentisme treu un 49% dels vots no serà una derrota"

L'exconseller d'Interior defensa que l'objectiu és consolidar la majoria independentista al Parlament i que cal portar la sentència del procés a Europa per defensar els drets fonamentals

RedaccióActualitzat

Joaquim Forn, exconseller d'Interior, ha tret ferro a la necessitat que l'independentisme superi el 50 per dels vots en les eleccions al Parlament que s'han de fer el 14 de febrer.

"És evident que és millor treure un 50 que un 45, i és millor un 60 que un 50", ha dit Forn en el programa "Els Matins", però s'ha mostrat partidari de "no posar-nos objectius que si no els assoleixes sembla que hagis perdut".

En la primera entrevista a la televisió des que va ser empresonat fa gairebé tres anys, ha relativitzat el caràcter plebiscitari de les eleccions i ha argumentat que obtenir un 49 per cent dels vots no serà una derrota, "perquè haurem augmentat, el moviment independentista continuarà sent majoritari al Parlament de Catalunya".

"El primer objectiu per a les eleccions del 14 de febrer és que es consolidi aquesta majoria independentista al Parlament."


L'exconseller d'Interior també ha defensat que, per aconseguir-ho, "hem de treballar tots per incorporar cada vegada més gent".


Mira aquí, íntegra, la primera entrevista a la televisió concedida per Forn des que va entrar a la presó:

 

Preguntat per la seva situació després de perdre el permís de treball i el tercer grau, Forn ha admès que "no tenim horitzó, aquest és el problema".

"Haver tastat la llibertat i perdre-la de cop i no tenir cap perspectiva de futur de poder-la recuperar és molt dur per a nosaltres."


En aquest sentit, ha recordat que no hi ha cap resolució judicial i que els permisos han quedat aturats "només" perquè la Fiscalia ha presentat un recurs.

 

Forn considera que el 14 de febrer l'objectiu és ampliar la majoria independentista al Parlament (TV3)


Tot plegat, considera Forn, perquè "la unitat d'Espanya es prioritza fins al punt de trepitjar els drets fonamentals", ha dit. I per això, ha afegit, "és molt important que després d'aquesta sentència puguem anar a Europa, perquè no és un problema dels independentistes, sinó de qualsevol persona que es vol manifestar".

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut