Primera reunió del govern després dels canvis
Primera reunió del govern després dels canvis
Barcelona

El relleu al capdavant dels Mossos divideix els sindicats i provoca enrenou polític

El govern nomenarà oficialment Pere Soler com a nou director general dels Mossos després de la dimissió d'Albert Batlle, que plega per motius polítics

RedaccióActualitzat

Primera reunió del Consell Executiu després de la remodelació de divendres. En aquesta reunió es nomenarà Pere Soler i Campins nou director general dels Mossos després de la dimissió, aquest dilluns, d'Albert Batlle, que va plegar voluntàriament i per motius polítics, quan tot just queden dos mesos i mig per al referèndum de l'1 d'octubre.

Els sindicats han tingut reaccions variades. La FEPOL, el sindicat majoritari dels Mossos, ha lloat la feina que ha fet Batlle i ha demanat que no s'utilitzi políticament la policia catalana. El Sindicat dels Mossos d'Esquadra creu que hi ha una sensació d'inestabilitat, però es mostra tranquil, perquè, diu, la policia va més enllà de les decisions polítiques. I el sindicat USPAC, que havia demanat la dimissió de Batlle diverses vegades, ha qualificat la seva gestió de "nefasta".

Millo critica amb contundència el nomenament de Soler

A l'àmbit polític, el canvi no ha deixat ningú indiferent. Aquest matí, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, s'ha mostrat amoïnat pel relleu. Millo ha fet un retrat crític del que serà el nou responsable de la policia. Ho ha detallat a "El matí de Catalunya Ràdio", a partir d'alguns comentaris a les xarxes socials que ha fet Pere Soler:

"Missatges que tenen un to autoritari, intransigent, intolerant i, fins i tot, en alguns aspectes, sectari, que no respon al perfil que ha de tenir una persona que ha de dirigir la policia de Catalunya."

En canvi, la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, troba normal que el nou conseller s'envolti de persones de la seva confiança. Ciutadans i el PSC lamenten que Batlle marxi, Esquerra diu que respecta la decisió del ja exdirector de la policia i la CUP afegeix que la renúncia avala la seva tesi que Batlle no estava compromès amb el referèndum.

A banda del nomenament del nou director general dels Mossos, el govern es reuneix amb cares noves. Jordi Turull, Joaquim Forn i Clara Ponsatí s'estrenen en substitució de Neus Munté, Jordi Jané i Meritxell Ruiz. Aquests últims són els membres del govern que s'han apartat per facilitar el camí cap al referèndum. Però també Junqueras i Romeva seran sota els focus. Aquest dimarts, el vicepresident i el conseller d'Afers Exteriors demanaran assumir la compra d'urnes per a l'1 d'octubre.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut