Sevilla

FACUA alerta que la retirada de l'assistència sanitària als immigrants sense papers pot condemnar a mort moltes persones

L'organització de consumidors FACUA ha assegurat que la retirada de les prestacions sanitàries als immigrants sense legalitzar que no troben feina "és una immoral perversió que pot condemnar a la mort per desatenció multitud de ciutadans".

RedaccióActualitzat
La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, ha anunciat aquest divendres que no n'hi haurà prou d'estar empadronat per obtenir la targeta sanitària, sinó que s'exigirà la residència fiscal, de manera que qui estiguin en situació irregular només podran accedir a les urgències, la maternitat i la cura dels nens.

Segons el president de FACUA-Consumidors en Acció, Francisco Sánchez Legrán, aquesta mesura és "un pas més en el trencament del nostre model universal de prestació del servei sanitari i en començar a crear una sanitat per a rics i una altra per a pobres".

Segons la seva opinió, es tracta d'una altra "retallada disfressada de reforma" que es pretén justificar amb la necessitat d'acabar amb el turisme sanitari de què es beneficien injustament nombrosos estrangers d'economies benestants.

Per a Sánchez Legrán, "castigar mig milió d'immigrants amb l'argument que no treballen en un país amb més de cinc milions de parats és un insult ple de cinisme". Per això, suggereix que "potser el govern de l'amnistia fiscal hauria de preocupar-se també per fer aflorar l'economia submergida que pateixen multitud d'immigrants en actiu als quals es nega un contracte de treball", adverteix.

El president de FACUA es pregunta què passarà si un immigrant no legalitzat és hospitalitzat d'urgència per una malaltia que posa en risc la seva vida i si se'l deixarà abandonat a la seva sort passats uns dies encara que estigui en risc de mort si no rep el tractament adequat. Per FACUA, negar l'assistència sanitària a aquests ciutadans és "una injusta denegació d'auxili tan greu com no donar-la als captaires, als sense sostre de nacionalitat espanyola pel fet que no tinguin un domicili o no abonin impostos".
Anar al contingut