sanitat
Persones esperant en una consulta d'un CAP
Madrid

El govern espanyol modifica la llei d'estrangeria per acabar amb el turisme sanitari

El govern espanyol vol posar fre al turisme sanitari i també vol eliminar l'assistència als immigrants sense papers establerts a Espanya. Amb aquest objectiu, canviarà la llei d'estrangeria perquè no es pugui accedir a la targeta sanitària només amb l'empadronament. A partir d'ara, s'haurà de tenir la residència fiscal. Per als pacients comunitaris es faran canvis legals que permetin facturar l'assistència sanitària als seus països d'origen.

RedaccióActualitzat
El govern del PP ha acordat en consell de ministres modificar la llei d'estrangeria i, a partir d'ara, l'empadronament ja no serà suficient per obtenir la targeta sanitària. L'objectiu d'aquesta mesura, segons l'executiu central, és evitar el turisme sanitari, que costa a l'estat més de 1.500 milions d'euros l'any. Ara, com ha anunciat la ministra de Sanitat, Ana Mato, per aconseguir la targeta sanitària caldrà acreditar que es viu i es paguen els impostos a Espanya.

Així, els immigrants irregulars es quedaran sense cobertura mèdica. Per a la resta d'estrangers, s'aplicarà el principi de reciprocitat.

Segons la ministra, es volen controlar els abusos tant d'immigrants no comunitaris que porten els seus familiars perquè siguin atesos pels serveis sanitaris espanyols, com dels pacients europeus que vénen exclusivament per rebre assistència sanitària. Mato, però, va garantir que qualsevol persona continuarà tenint el mateix dret a l'assistència bàsica i les urgències.

El consell de ministres també ha aprovat el paquet de mesures anunciades per retallar en 10.000 milions d'euros els pressupostos de Sanitat i Educació, entre les quals hi ha el copagament dels fàrmacs.
Anar al contingut