Fabriquen cinturons fetals d'un sol ús per evitar contagis del coronavirus
El cinturó Belty presenta diversos avantatges

Fabriquen cinturons fetals d'un sol ús per evitar contagis del coronavirus

Eviten la reutilització de les corretges tradicionals i la càrrega bacteriana que això comporta

Xavier DuranActualitzat

Cinturons d'un sol ús per controlar el benestar fetal abans i durant el treball de part han estat dissenyats per Treematernity, una empresa "start-up" de la Universitat Rovira i Virgili i el centre tecnòlogic Eurecat.

Entre altres avantatges, aquests cinturons es llencen després del seu ús i així s'evita el risc de transmissió del coronavirus SARS-CoV-2
Treematernity va ser creada per tres llevadores de l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta -Montse Gasparín, Vanessa Sanz i Mabel Gendre-, Eurecat i la Diputació de Barcelona. Els cinturons es fabriquen al Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil de Canet de Mar.

El monitoratge fetal extern és la prova més estesa en la pràctica clínica per valorar el benestar fetal abans i durant el treball de part. Enregistra la freqüència cardíaca fetal i la dinàmica uterina a través d'uns transductors que se subjecten amb unes gomes o corretges a l'abdomen de la mare.
 

D'esquerra a dreta: Montse Gasparín, Vanessa Sanz i Mabel Gendre


Els cinturons de Treematernity, anomenats Belty, eviten la reutilització de les corretges tradicionals. També permeten una assistència de més qualitat i són molt més higiènics.
 

El coronavirus els ha donat més protagonisme

Segons les seves creadores, un gran avantatge és que no cal rentar-los cada vegada que s'utilitzen, perquè es llencen després de cada ús.

Els estudis també han demostrat que són més confortables, més segurs i aptes, a més a més, per als parts dins l'aigua. Alhora, permeten una millor mobilitat de la dona embarassada.

 

En ple procés de fabricació d'aquest producte va aparèixer la crisi sanitària provocada pel coronavirus. Això li ha donat més importància per reduir el risc de contagi.

Per això, n'ha augmentat la demanda i CatSalut de Barcelona, que coordina les demandes de donacions de material sanitari per a la Covid-19, ha donat el consentiment per fabricar els cinturons. S'espera fabricar-ne unes 3.000 unitats amb el material disponible actualment i en el termini d'una setmana.

Les donacions de material maternoinfantil es canalitzen per a Catalunya a través de la Vall d'Hebron, i serà aquest centre el qui les reparteixi als hospitals, segons les prioritats establertes.

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut