Berlin

Europa creix més que els Estats Units impulsada per Alemanya

Europa creix més que els Estats Units impulsada per Alemanya, que treu pit amb un creixement econòmic que no s'havia vist des de la reunificació. El PIB de la zona euro augmenta un 1% aquest segon trimestre. Les economies europees van bé però el discret creixement espanyol, d'un 0,2%, queda superat pel 2,2% dels alemanys.

Actualitzat
L'economia a Alemanya ha registrat un creixement i una recuperació molt més ràpida del previst després que el PIB hagi augmentat un 2,2% el segon trimestre de 2010. És més, segons l'oficina d'estadística alemanya, mai s'havia registrat un creixement tan alt des de la reunificació del país. Aquesta recuperació rau de la dinàmica de les inversions i del comerç exterior, com recull l'informe, que destaca també la importància del consum públic i privat.

Davant d'aquestes dades, el ministre alemany d'Economia, Rainer Brüderle, ha manifestat: "La recuperació de l'economia alemanya s'està confirmant de manera molt més ràpida del que molts haguessin cregut possible fa poc temps". I és que els principals instituts d'estudis econòmics del país, assessors del govern alemany, havien calculat un creixement del PIB de l'1,3% el segon trimestre de 2010 en els seus pronòstics més optimistes.

A més, i segons els últims càlculs, el PIB interanual ha augmentat el segon trimestre de 2010 un 4,1%, mentre que l'any passat l'economia alemanya tenia un retrocés del 4,7% en el seu creixement.

Per la seva part, el PIB ha crescut a França un 0,6% el segon trimestre, després de l'increment del 0,2% registrat el primer trimestre, segons ha anunciat l'Institut Nacional d'Estadística (INSEE). Així doncs, aquest creixement és tres vegades superior al del primer trimestre, segons ha destacat la ministra d'Economia, Christine Lagarde, que ha atribuït aquests resultats a l'evolució del consum privat i, especialment, a la recuperació de la inversió empresarial.

A més, Lagarde ha manifestat en declaracions a l'emissora de ràdio Europe 1 que amb un creixement del 0,2% els últims dos trimestres de l'any s'assoliria la previsió del govern per tot l'exercici, fixada en l'1,4%.

Per la seva banda, l'INSEE assegura que l'acceleració del segon trimestre es deu a la pujada de la formació bruta de capital fix, que, en el segon trimestre i per primera vegada des de principis de 2008, ha registrat un fort creixement, del 0,8%. També va augmentar el consum privat, un 0,4%, després que el trimestre anterior es mantingués estable.

Espanya, a la cua però creixement

Pel que fa a l'economia espanyola, el PIB ha crescut 0,2% el segon trimestre de l'any respecte del primer, i encadena així sis mesos fora de la recessió. La dada coincideix amb la que va avançar el Banc d'Espanya, que ho atribueix a l'augment de la demanda interna. Aquest creixement, però encara està lluny del de la resta de les principals economies europees.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut