Getxo

ETA fa esclatar una furgoneta bomba al passeig marítim de Getxo

Després d'atemptar, primer, contra el Partit Socialista d'Euskadi i després contra la Guàrdia Civil, amb l'atac de la setmana passada que va causar la mort d'un agent, ETA ha tornat a atemptar contra l'empresariat basc. L'organització terrorista ha escollit un dels seus objectius preferits, el passeig marítim de Getxo, localitat on resideix una bona part de la burgesia biscaïna. Pocs minuts abans de la una de la matinada, ETA ha fet esclatar una furgoneta bomba que no ha causat víctimes, però sí nombrosos danys materials. Una trucada en nom d'ETA ha alertat una hora abans de la col·locació del vehicle bomba i això ha permès a l'Ertzaintza acordonar i desallotjar la zona.

Actualitzat

L'explosió de la furgoneta bomba cap a les 00.50 hores de la matinada ha provocat nombrosos danys materials al passeig marítim de Getxo, al barri de Las Arenas, i s'ha pogut sentir a diversos quilòmetres de distància i a tots els municipis que estan als dos costats de la desembocadura de la ria Nervión. Una hora abans una trucada realitzada en nom d'ETA a l'associació d'assistència en carretera DYA de Biscaia comunicava quan i on tindria lloc l'explosió.

La zona ha estat acordonada i els habitatges més propers han estat desallotjats per l'Ertzaintza abans que la bomba hagi detonat. Per això, l'explosió no ha causat danys personals. Tot i això, no s'han pogut evitar els importants danys materials. Al club marítim El Abra ha fet un gran forat i ha trencat finestres i parets. L'ona expansiva també ha fet trencar els vidres dels edificis veïns i el tall del l'enllumenat públic.

El conseller d'Interior basc, que ha visitat el lloc dels fets, ha confirmat que el vehicle estava carregat amb 60 quilos d'explosius. També ha explicat que l'atemptat s'ha fet amb una bomba direccionada, molt similar a la que es va trobar el passat mes de febrer al barri residencial Andra Mari de la mateixa localitat.

Es tracta del segon atemptat a Getxo des que ETA va trencar l'alto el foc. El primer va ser contra els jutjats el passat 11 de novembre. El barri de Las Arenas, però, on viuen nombrosos empresaris, polítics i professionals liberals, és un dels objectius habituals d'ETA. Des de l'any 2000 la banda terrorista ha col·locat set bombes en aquesta zona, una de les quals va ser desactivada abans d'esclatar. També en aquest barri, ETA va assassinar el novembre de 2001 al magistrat José María Lidón Corbi quan sortia del garatge de casa seva i el 1996 va segrestar l'empresari Cosme Delclaux.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut