Madrid

Urkullu, Arzalluz i Egibar es mostren convençuts de la innocència de Gorka Agirre davant Garzón

Els dirigents del Partit Nacionalista Basc Iñigo Urkullu i Joseba Egibar, així com l'expresident de la formació, Xabier Arzalluz, han defensat la innocència del seu company de partit Gorka Agirre a l'Audiència Nacional. Tots tres han declarat en la causa oberta per Baltasar Garzón sobre l'aparell d'extorsió d'ETA, i ho han fet a petició de l'advocat de l'exresponsable de Relacions Internacionals del PNB, imputat per haver actuat, suposadament, com a intermediari en el cobrament de l'anomenat "impost revolucionari" i, per tant, per haver col·laborat amb la banda terrorista.

Actualitzat

L'expresident del PNB Xavier Arzalluz ha expressat el seu convenciment de la innocència de Gorka Aguirre davant del jutge Garzón. L'actual president dels nacionalistes bascos, Iñigo Urkullu, i Joseba Egibar han fet el mateix, i quan han sortit del jutjat tots tres s'han mostrat convençuts que el magistrat acabarà arxivant la causa. Arzalluz, fins i tot, ha assegurat que coneix Agirre des de fa molts anys, fins al punt de saber-ne "la marca dels calçotets".

A dins de la sala, Arzalluz ha assegurat que si Agirre hagués col·laborat amb la banda terrorista ETA "hagués estat expulsat del partit" i Urkullu ha reiterat la seva "confiança plena i absoluta en la innocència del seu company. Ens sembla una aberració i una irrealitat que Agirre es trobi en aquesta tràngol", ha afegit.

El fiscal creu que Agirre, que es troba en llibertat sota fiança de 12.000 euros, feia de mitjancer entre la banda i els empresaris en el cobrament de l'impost revolucionari i que hi ha fotografies que demostren com sortia del Bar Faisan amb paquets sota el braç.

Divendres passat Agirre ja va negar totes les acusacions davant del jutge Garzón i va explicar que ell mai havia posat en contacte ningú amb la banda terrorista, i que sempre havia recomanat als empresaris no pagar cap quantitat econòmica davant el xantatge d'ETA. De moment, però, Garzón manté la imputació de Gorka Agirre, pendent d'escoltar la resta de testimonis.

En relació amb la causa, el jutge també citarà a declarar el pròxim 27 de maig, el periodista Gorka Landaburu, que va perdre dos dits i la vista d'un ull en un atemptat d'ETA amb paquet bomba el 2001, i el seu germà Ander.

Anar al contingut