Un agent de la Guàrdia Civil ruixa amb esprai a la cara un migrant que salta la tanca
Un agent de la Guàrdia Civil ruixa amb esprai a la cara un migrant que salta la tanca

Esprai lacrimogen i cops de porra: denuncien l'actuació policial a la tanca de Melilla

Demanen explicacions per les imatges d'agents de la Guàrdia Civil ruixant amb un esprai i utilitzant la força contra els migrants a la tanca de Melilla

RedaccióActualitzat

Les imatges d'agents de la Guàrdia Civil ruixant amb un esprai i utilitzant la força contra un noi mentre saltava la tanca de Melilla han fet saltar les alarmes sobre l'actuació policial a la frontera. El defensor del poble ja ha demanat explicacions al govern espanyol i la qüestió ha arribat al Congrés.

En el vídeo es veu com han tractat els migrants que dijous van saltar la tanca:


Un jove migrant baixa com pot els sis metres de la tanca de Melilla. Abans que ho acabi de fer, primer és ruixat amb un esprai lacrimogen i després ja comença a rebre els primers cops de porra. Quan toca terra, de res serveix que aixequi els braços. Entre un grup d'agents li propinen repetidament cops de porra, amb puntades incloses.

L'activista Helena Maleno ha difós més imatges de l'actuació dels policies:


Segons Andrés García Berrio, director d'Irídia, es tracta d'una actuació "absolutament desproporcionada". Creu que no només és irregular, sinó que "hi hauria indicis delictius".

L'entitat Solidary Wheels denuncia que s'han fet com a mínim tres devolucions en calent

Pel ministre de l'Interior, però, la violència és la dels migrants. En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Fernando Grande Marlaska, els ha acusat de portar ganxos i pals "més grans que les defenses dels guàrdies civils". Diu que més de 50 agents han quedat ferits.

Les entitats assenyalen que si porten ganxos és per superar la triple tanca, les dues línies espanyoles i la marroquina, que té les temudes concertines. 

ARXIVAT A:
Migracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut