El confinament ha fet que l'homenatge a Guillem Agulló s'hagi fet amb espelmes enceses als balcons
El confinament ha fet que l'homenatge a Guillem Agulló s'hagi fet amb espelmes enceses als balcons

Espelmes als balcons en record de Guillem Agulló, assassinat ara fa 27 anys per neonazis

A Agulló el van assassinar l'11 d'abril del 1993 membres d'un grup neonazi valencià a Montanejos

RedaccióActualitzat

Aquest dissabte, 11 d'abril, ha fet 27 anys de l'assassinat de Guillem Agulló, un jove valencià mort a ganivetades a mans d'un grup de militants feixistes. Un cas que continua sent actualitat amb la publicació recent d'un llibre i la filmació d'una pel·lícula dirigida per Carlos Marques-Marcet,que reconstrueixen els fets.

L'autor confés de l'assassinat, Pedro Cuevas, va ser condemnat a 14 anys de presó, però en va complir només quatre per "bon comportament". Els altres quatre acusats van ser absolts.

Com cada 11 d'abril, militants de l'esquerra antifeixista han recordat Agulló, assassinat als 18 anys. En aquesta ocasió, a causa del confinament, l'homenatge ha consistit en l'encesa d'espelmes, que han il·luminat els balcons a les nou del vespre.

Els ciutadans han publicat les imatges del recordatori amb l'etiqueta #27AnysAmbTu:

 

 

 

 

 

A la iniciativa s'han afegit diversos líders polítics i culturals, com el president de la Generalitat, Quim Torra, i el vicepresident, Pere Aragonès. Torra ha dit que no oblida "la lluita compromesa amb la llibertat, la solidaritat, la diversitat, la democràcia i la justícia" de Guillem Agulló:

 



 

 



 

 

 


 

ARXIVAT A:
Extrema dreta
Anar al contingut