Espanya perd sis punts del seu resultat a Eurovisió per un "error humà" (Reuters)
Espanya perd sis punts del seu resultat a Eurovisió per un "error humà" (Reuters)
Ginebra

Espanya perd sis punts a Eurovisió per un "error humà" del jurat de Bielorússia

L'actuació de Miki es manté en el lloc 22 de 26, però amb 54 punts en comptes de 60

RedaccióActualitzat

Dels set punts que l'actuació d'Espanya va rebre dels diferents jurats professionals al Festival d'Eurovisió, n'ha perdut sis. La Unió Europea de Radiodifusió (UER), l'organisme organitzador, els hi ha retirat a causa d'un "error humà" per part del jurat de Bielorússia.

Aquesta decisió no afecta la posició d'Espanya a la classificació general. La cançó "La venda", interpretada pel català Miki, es manté en el lloc 22 dels 26 participants, però els punts finals al caseller són 54 en comptes dels 60 que s'havien donat al Festival.


En un comunicat, la UER explica que el jurat de Bielorússia ha estat sancionat després que revelés els seus vots en la primera semifinal, cosa que és "contrari a les regles del Festival d'Eurovisió".

L'organisme europeu ha explicat així la nova distribució de punts:

"Per complir amb les normes de votació del concurs, la UER ha treballat amb l'empresa Digame per crear un resultat agregat substitut (calculat segons resultats d'altres països amb registres de votació similars), que va ser aprovat pel monitor de votació Ernst & Young, per determinar els vots del jurat bielorús per a la gran final."

 

Posada en escena de la cançó "La venda" al Festival d'Eurovisió 2019 (Reuters)

 

Un "error humà" del jurat

En aquest sentit, la UER ha assegurat que, "seguint les pràctiques de revisió estàndard", ha descobert que "es va utilitzar un resultat agregat incorrecte" a causa d'un "error humà".

Aquest fet "no va tenir cap impacte" en el càlcul de punts del televot en els 41 països participants, ni en el guanyador (els Països Baixos) ni en els quatre primers països classificats.

La UER i els seus socis Digame i Ernst & Young lamenten que aquest error no s'hagi identificat abans i revisaran els processos i controls "per evitar que això torni a passar".

ARXIVAT A:
Festival d'Eurovisió
Anar al contingut