Un control de la policia i la Guàrdia Civil a Toledo (EFE/Ismael Herrero)

Es complica viatjar per Espanya aquest Nadal per passar les festes en família

En plena pandèmia, les comunitats descarten els viatges de turisme, però admeten les reunions de família, que algunes amplien a persones pròximes

Actualitzat

Aquest és un Nadal complicat per a tothom i això inclou els que vulguin passar aquestes festes familiars en algun punt d'Espanya, fora de Catalunya, o esperin visites d'una altra comunitat autònoma. Alguns llocs demanen proves mèdiques o declaracions responsables i altres permeten exclusivament la visita dels familiars, entre d'altres limitacions.

El País Valencià es blinda i només permetrà l'entrada a residents. Per tant, no hi poden anar ni els familiars ni les persones pròximes que viuen en altres autonomies, segons les últimes mesures anunciades pel president valencià, Ximo Puig, que demanava "disculpes per les trobades familiars frustrades".

 

A l'Aragó, a partir del dilluns 21 de desembre només es manté el confinament perimetral de les províncies de la comunitat, però les restriccions de mobilitat s'eliminen entre els dies 23 i 26 de desembre i entre el 30 de desembre i el 2 de gener. Ara bé, només es pot viatjar per reunir-se amb la família els dies assenyalats. L'ordre publicada pel govern d'Aragó exclou les persones pròximes.

També hi ha d'haver llaços de sang per poder visitar Castella i Lleó. En canvi, a Castella-la Manxa poden ser familiars o persones pròximes.

Madrid també permet entrar i sortir del territori per visitar familiars o gent propera. És l'excepció al tancament perimetral de la regió per Nadal, entre el 23 de desembre i el 6 de gener.

 

Per entrar o sortir de Navarra, caldrà presentar una declaració responsable, on s'ha d'especificar el nom del familiar o persona que es visita i l'adreça. També es demana una acreditació amb les mateixes dades per part del govern d'Euskadi. S'hi pot entrar per visitar la família o amics propers entre el 23 i el 26 de desembre o entre el 30 de desembre i el 2 de gener, i la tornada a casa es deixa oberta. La Rioja també demana una declaració responsable, que pot reclamar les forces de seguretat.

A Andalusia, com a Cantàbria, han entrat aquest divendres en una nova fase de desescalada i des del 23 de desembre fins al 6 de gener es permet la mobilitat per reagrupament familiar.


Extremadura també admet el reagrupament familiar, en les mateixes dates, i ha anunciat que anul·larà el Pla de Nadal si els casos de Covid arriben als 250 per cada 100.000 habitants.

Múrcia, que tampoc descarta més restriccions, manté el confinament perimetral de la regió, però no el dels municipis per les festes de Nadal.

 

En alguns casos, les restriccions només afecten una part de la comunitat, en funció de la situació epidemiològica. Galícia, per exemple, ha tancat perimetralment la capital, Santiago de Compostel·la, i les Canàries restringeixen les entrades i sortides de Tenerife. Tothom que arribi a les illes, fins al 10 de gener, ha de presentar una prova PCR o test d'antígens amb resultat negatiu.

També es podrà anar a les Balears aquest Nadal, amb l'obligació de presentar una PCR negativa als aeroports i ports. Els que estiguin empadronats a les Illes poden fer-se una prova gratis, però la resta ho hauran de pagar.

 

ARXIVAT A:
NadalCovid-19Coronavirus
Anar al contingut