La secretària general d'Esquerra, Marta Rovira
La secretària general d'Esquerra, Marta Rovira
Barcelona

ERC insta JxCat a proposar candidat aquesta setmana per a una "investidura efectiva"

La mesa del Parlament rebutja la proposta que demanava la compareixença de Torrent per donar explicacions

Actualitzat

Esquerra Republicana pressiona Junts per Catalunya per presentar un candidat alternatiu a Jordi Sànchez, si pot ser, aquesta setmana.

La número 2 del partit, Marta Rovira, ha demanat a Junts per Catalunya que aquesta mateixa setmana proposi un candidat que pugui ser investit "de forma efectiva". Rovira considera urgent decidir un candidat perquè pugui ser investit i es pugui formar govern de seguida i posar fi al 155. De totes maneres, ha remarcat que la proposta correspon a Junts per Catalunya. 

"És a JxCat a qui li toca fer aquesta proposta i hem de respectar els seus procediments interns perquè la facin. Estem esperançats perquè tenim acord amb JxCat i, per tant, ara entenem que el que toca és passar a l'escenari de la investidura efectiva."

Rovira, que ha assegurat que estan "esperançats" amb l'acord amb JxCat, ha garantit que no especularan sobre el candidat per a la investidura. En aquest sentit, ha assegurat que per a ERC el nom "no serà un obstacle".

 

La mesa rebutja la compareixença de Torrent

Des de Ciutadans també continuen pressionant per desbloquejar la situació. Aquest dimarts, la mesa del Parlament ha rebutjat la proposta que demanava la compareixença de Roger Torrent, amb l'argument que el reglament no preveu que el president doni explicacions al ple.

Ciutadans demanarà que es reconsideri la decisió. El que sí que s'ha admès és la celebració d'un ple, també a proposta seva.

"Si aquí s'ha declarat la independència i s'han fet les bestieses que s'han fet, el mínim que pot fer el president del Parlament és venir al Parlament a parlar davant la gent i els grups parlamentaris."

 

 

El líder socialista Miquel Iceta, per la seva banda, ha enviat  una carta a Roger Torrent en què li demana que reconsideri la seva decisió de suspendre el ple per a la investidura. 

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàEleccions 21D
Anar al contingut