Sergi Sabrià, portaveu d'ERC
Sergi Sabrià, portaveu d'ERC
Barcelona

ERC, contrària a modificar la llei de la presidència, com demana JxCat

Sabrià assegura que no li consta el nom d'Elsa Artadi com a candidata alternativa consensuada per presidir la Generalitat

RedaccióActualitzat

Continuen les negociacions per a la investidura. Esquerra Republicana ja té sobre la taula la proposta de resolució que li ha fet arribar Junts per Catalunya i l'estudiarà. Aquesta proposta inclou la restitució de Carles Puigdemont i la modificació de la llei de la presidència.

Sobre aquest últim aspecte, ERC hi veu molts inconvenients legals i no n'és partidària, ja que considera que podria endarrerir la formació del govern. Així ho ha explicat el portaveu dels republicans, Sergi Sabrià, a "Els matins" de TV3:

"En el cas de la modificació de la llei, nosaltres veiem en aquest cas més dificultats perquè els temps aquí serien molt més llargs i això podria anar al consell de garanties estatutàries fins a dues vegades. Això pot suposar dos mesos. També tenim la certesa absoluta que aquest 155 no es pot allargar."

Tot i això, Sabrià assegura que no li consta el nom d'Elsa Artadi com a candidata alternativa consensuada per presidir la Generalitat, com apunten alguns mitjans.

"Segur que a ERC no li pertoca en aquest moment ni posar noms sobre la taula ni valorar noms que a nosaltres no ens consta que estiguin sobre la taula. En tot cas, oberts a valorar-ho."

En tot cas, Sergi Sabrià ha afirmat a "Els matins" de TV3 que s'està negociant una proposta de resolució amb Junts per Catalunya i la CUP per arribar a un acord de legislatura i legitimar la presidència de Puigdemont.

 

 

Artadi: "Puigdemont és el nostre candidat"

La portaveu parlamentària de Junts per Catalunya (JxCat), Elsa Artadi, ha assegurat que Carles Puigdemont "és el candidat" del seu grup i, "sobretot, és el candidat del Parlament de Catalunya". En declaracions als passadissos del Parlament després que els periodistes li preguntessin sobre la possibilitat que fos una alternativa a Puigdemont de cara a la investidura, Artadi s'ha autodescartat:

 

"Puigdemont és el nostre candidat i, sobretot, és el candidat del Parlament"

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155Eleccions 21D
Anar al contingut