Les trobades socials són responsables de la meitat dels contagis (EFE)

Entra en vigor la prohibició de reunir-se més de deu persones a tot Catalunya

Catalunya supera els 13.000 morts per coronavirus, amb les dades notificades per Salut aquest dissabte, i es manté alt el risc de rebrot

Actualitzat

Aquest dissabte entra en vigor la prohibició de fer reunions de més de 10 persones a tot Catalunya per evitar contagis de la Covid-19.

La restricció que aquest divendres va avalar una jutge de Barcelona ja s'ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat. La jutge va ratificar la mesura i ho va justificar perquè les trobades socials són responsables de la meitat dels contagis que hi ha ara.

Afegeix en el seu escrit que fins ara les recomanacions que feien les autoritats no eren prou efectives i que la prohibició tindrà més repercussió. La jutge també considera que aquestes mesures, acotades durant els pròxims 15 dies a partir d'aquest dissabte, han de servir per evitar el col·lapse del sistema sanitari. Aquesta resolució es pot recórrer. De fet, la Fiscalia s'ha oposat a avalar aquestes restriccions.

En paral·lel, les autoritats hi insisteixen: cal reduir les trobades amb amics i familiars, especialment després de la tornada de les vacances, quan es produeixen molts retrobaments.

També cal portar sempre la mascareta ben posada, una mesura que també s'aplicarà als més grans de sis anys a les escoles.

Més de 13.000 morts per Covid a Catalunya

I mentrestant, continua pujant el risc de rebrot a Catalunya i se situa a 197. Es considera que el risc és alt a partir de 100 i molt alt a partir de 200.

En les dades que Salut ha notificat aquest dissabte, es continua disparant la xifra de nous contagis amb prova PCR: 1.420 més respecte als comunicats aquest divendres. També informa de 10 noves defuncions. Hi ha 21 persones ingressades menys però n'hi ha 3 més a les UCIs.

Amb aquestes xifres, Catalunya ha superat els 13.000 morts per Covid-19 des que el 6 de març es registrés la primera víctima oficial de la pandèmia. Aquest dissabte, la xifra total de víctimes és de 13.004.

I és que ara mateix, només una de les nou regions sanitàries té un risc de rebrot mitjà: les Terres de l'Ebre. La resta de regions estan totes en risc alt o molt alt de rebrot.

Interactiu relacionat: Gràfic de l'índex de rebrot per regions sanitàries

 

La regió que, ara mateix, té un risc més alt de rebrot, és Lleida, on aquest divendres han començat les proves PCR massives per detectar asimptomàtics amb la Covid-19.

 

 

Les proves han començat al barri de Balàfia, però la setmana vinent se'n faran en quatre barris més de la ciutat. D'aquesta manera es volen trencar les cadenes de contagi, que han fet que ara mateix la regió sanitària de Lleida tingui el mateix risc de rebrot que al juliol, que és quan es va haver de confinar Lleida i set poblacions del Baix Segre.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut