Unes 25.000 persones que no poden pagar la factura de la llum a Catalunya
Unes 25.000 persones que no poden pagar la factura de la llum a Catalunya
Madrid

Endesa proposa als ajuntaments pagar a mitges el deute de les famílies vulnerables

La companyia elèctrica detecta a Catalunya prop de 25.000 persones que no poden pagar la factura de la llum, fet que genera un deute superior als 21 milions d'euros

Actualitzat

La companyia elèctrica Endesa proposa als ajuntaments pagar a mitges el deute de les famílies vulnerables. Ho ha fet durant la reunió amb les administracions públiques competents.

En un comunicat, la companyia elèctrica assegura que hi vol trobar una solució, després de detectar a Catalunya prop de 25.000 persones que no poden pagar la factura de la llum i acumulen un deute superior als 21 milions d'euros.

"D'aquestes persones, només el 30% s'ha beneficiat de les ajudes i descomptes del nou Bo Social."

La mesura la vol aplicar "abans de l'hivern vinent" per liquidar totalment el deute pendent que s'ha generat fins ara i evitar la interrupció de subministraments.

La companyia insisteix que el principal problema és que no hi ha un protocol per aplicar la Llei de Pobresa Energètica aprovada fa 4 anys, que prohibeix tallar al subministrament a famílies en situació vulnerable.

Dijous passat ja han enviat una carta a uns 250 ajuntaments catalans que tenen com a mínim 5 clients amb problemes per pagar les factures i que acumulen un deute de més de 10.000 euros.

La Generalitat ha celebrat la proposta.

Anar al contingut