L'interior d'un dels autobusos de la xarxa de TMB
Un dels autobusos de la xarxa de Transports Metropolitans de Barcelona

Vaga dels treballadors dels autobusos de Barcelona per la Mercè

Convoquen una aturada de 24 hores la vigília de l'inici de la festa major, i de dues hores per torn cada dia del 23 al 30 de setembre

Redacció/ACNActualitzat

Vaga al servei d'autobusos de Barcelona durant la Mercè. Els treballadors han convocat una vaga de 24 hores el 22 de setembre, just el dia abans de l'inici de les festes de la Mercè. També faran una aturada de dues hores per torn des del dia 23 fins al 30 del mateix mes.

Volen denunciar que les negociacions pel conveni col·lectiu estan estancades. En un comunicat, els representants sindicals han explicat que van registrar la convocatòria al Departament de Treball el 3 d'agost per donar temps a la direcció de TMB per plantejar una "verdadera negociació", però asseguren que la trobada no s'ha fet amb l'excusa que s'entrava en el període de vacances.

Els treballadors han lamentat aquesta "actitud" de la direcció de la companyia i han afegit que és "una falta de respecte absolut, no només a la plantilla d'autobusos, sinó també a tota la ciutadania de Barcelona, que pot patir les conseqüències d'una vaga simplement perquè la direcció de TMB està de vacances".

Fonts de TMB han eludit de moment oferir el seu posicionament sobre la convocatòria de vaga.

ARXIVAT A:
MobilitatTransport públicDrets laborals
Anar al contingut