Bàsquet

Els Toronto Raptors guanyen l'NBA i Marc Gasol entra en la història

En un partit enormement equilibrat, Toronto s'imposa per 110-114 i aconsegueix el primer títol de la seva història

Jordi RobirosaActualitzat

Quan Klay Thompson s'ha lesionat, tres minuts abans que s'acabés el tercer període, molts han pogut pensar que la final ja estava decidida. Fins aquell moment, Thompson havia estat el millor, amb 30 punts anotats i una sèrie de 4 de 6 en triples. Però els Warriors no s'han rendit i han plantat cara fins a l'últim segon, en què dos tirs lliures anotats per Kawhi Leonard, el més valuós, han col·locat el 110-114 que donava el títol als Toronto Raptors.

Al febrer, Marc Gasol era jugador d'un dels pitjors equips de l'NBA, els Grizzlies. Al juny, el mitjà de la nissaga ja té un anell al sarró, que s'afegeix als dos que ja té el gran de la família, el Pau. Mai no havia passat, a l'era moderna, que dos germans tinguessin aquests trofeus a les mans.

Aquest divendres, en Marc només ha anotat tres punts, de tirs lliures, però ha capturat 9 rebots i ha aportat uns intangibles que no queden reflectits a les estadístiques: la seva presència al camp i la manera com llegeix aquest joc.'També Serge Ibaka, que va arribar al Bàsquet Manresa, ha tingut un paper destacat en l'equip de Canadà.

També és la primera vegada que un equip que no és dels Estats Units guanya el títol i, a més a més, ho ha fet vencent els tres partits jugats a l'Oracle Arena, que tancarà les portes definitivament amb una derrota d'uns Warriors que passaran d'Oakland a San Francisco. Els Raptors han guanyat, amb justícia, un títol que van començar a enfilar amb les quatre victòries seguides sobre els Bucks i que han corroborat en aquesta final.

En una entrevista amb l'enviat especial de Televisió de Catalunya, el català Marc Gasol, ressalta les dificultats de guanyar l'NBA, recorda els seus inicis al món del bàsquet i envia un missatge d'agraïment a Memphis: 

 

ARXIVAT A:
Marc GasolNBA
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut