Barcelona

Els serveis mínims als CAP per la vaga de metges de cinc dies

RedaccióActualitzat

La vaga de metges d'atenció primària que ha començat està convocada fins divendres pel sindicat Metges de Catalunya. Reclamen millores assistencials i laborals. Hi estan cridats els 5.700 metges que treballen als CAP de l'Institut Català de la Salut: metges de família, pediatres, odontòlegs i ginecòlegs.I també uns 10.000 facultatius de la concertada.

Denuncien una situació molt crítica d'excés de feina i condicions laborals precàries que repercuteix en la qualitat i la seguretat assistencials. Entre altres coses, reclamen limitar les visites diàries a 28. I que per fer aquestes visites tinguin un temps mínim de 12 minuts.

També demanen recuperar els 920 professionals perduts amb les retallades, la recuperació del poder adquisitiu perdut -que xifren en prop d'un 30%- i l'increment del pressupost sanitari destinat al nivell bàsic assistencial.

Els serveis mínims

En aquests cinc dies de vaga, les urgències i les unitats especials funcionen al 100%. Per als altres serveis, hi ha serveis mínims del 25% els dos primers dies i del 33% la resta.

URGÈNCIES: Funcionen amb normalitat.

UNITATS ESPECIALS (cures intensives, hemodiàlisi, quimioteràpia, radioteràpia...): Funcionen amb normalitat.

ACTIVITAT QUIRÚRGICA: S'atén la que sigui inajornable.

 

 

ASSISTÈNCIA PRIMÀRIA I EXTRAHOSPITALÀRIA:

Les urgències funcionen amb normalitat.

Els altres serveis: 1/4 de la plantilla (les dues primers jornades de vaga) i 1/3 de la plantilla (la resta de jornades de vaga).

 

 

TRANSPORT SANITARI: Garantit per a urgències, oncologia, diàlisi, oxigenoteràpia i proves urgents.

RESTA DE SERVEIS: Com una jornada festiva.

 

 

El Departament de Salut recomana als ciutadans que, en cas de tenir una visita concertada, es truqui el mateix dia de la visita o es vagi personalment al centre per confirmar si es podrà fer.

Les visites que no es puguin fer, es programaran de nou. Es poden tornar a concertar a través del telèfon, per internet o presencialment.

 

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut