Els Reis se les empesquen per arribar a tot arreu malgrat la Covid

RedaccióActualitzat

La pandèmia ha afecta de ple les cavalcades de Reis d'aquest any. Ses Majestats s'han hagut d'adaptar a les restriccions derivades de la Covid i cada municipi ha triat el format més adequat perquè els nens i nenes vegin els Reis.

La majoria de ciutats grans, com ara Barcelona, Girona o Tarragona, han optat per cancel·lar les cavalcades i fer un acte que s'ha pogut seguir només per televisió.

En el cas de Barcelona, els Reis han arribat a bord del pailebot Santa Eulàlia al Port del Fòrum, on els ha rebut l'alcaldessa Ada Colau.

El Rei Baltassar a Barcelona (Efe/Enric Fontcuberta)
El rei Baltasar, a Barcelona (Efe/Enric Fontcuberta)

A Lleida, els reis han desfilat des de les 5 de la tarda en un recorregut secret per evitar aglomeracions i a 20 quilòmetres per hora perquè els nens i nenes els poguessin saludar des dels balcons. Ses Majestats d'Orient s'han passejat pels principals carrers de la ciutat a dalt de l'autobús turístic.

Els Reis al Pont Vell de Lleida (ACN/Laura Cortés)
Els Reis al Pont Vell de Lleida (ACN/Laura Cortés)
 


A Tarragona, la imatge de l'arribada dels Reis només s'ha pogut seguir per la televisió local i per les xarxes socials de l'Ajuntament. Els tres Reis no han faltat a la cita, però han reconegut que enguany trobaven a faltar el contacte amb els més petits. Puntuals a les sis de la tarda i acompanyats per la seva cort, han tocat terra al Serrallo. Melcior ha assegurat que els infants són "els grans herois" de la situació viscuda els últims mesos.

Tarragona (ACN/Cedida per l'Ajuntament de Tarragona)


També han arribat ben atrafegats a Girona, on s'han fet més de 200 accions sorpresa pels barris amb bastoners, cuiners, escaladors, acròbates, malabaristes de foc, xanquers i, sobretot, molta música. L'arribada de Ses Majestats s'ha retransmès per TVGirona i un castell de focs ha marcat l'hora d'anar a dormir per als infants.

A Blanes i a Figueres sí que els nens i nenes han pogut saludar Ses Majestats, però a distància. Una de les novetats d'aquest any, restriccions per la pandèmia a banda, ha estat a Sant Feliu de Guíxols. Quan s'ha fet fosc, hi ha hagut un espectacle de llum al cel, amb cinquanta drons per guiar el camí dels Reis de l'Orient fins a la població.

Figueres (ACN/Gemma Tubert)


A Tortosa, han avançat l'arribada amb un espectacle de benvinguda al pavelló de Ferreries. Melcior, Gaspar i Baltasar han avançat la seva visita per poder saludar els més menuts de la ciutat i, al mateix temps, complir les mesures de seguretat sanitària arran de la pandèmia de la Covid-19.

Tortosa (ACN/Jordi Marsal)
Tortosa (ACN/Jordi Marsal)


A Torredembarra, els Reis, fins i tot, ja han passat per les cases de les famílies que ho han demanat. I a l'Arboç del Penedès han fet servir cotxes descapotables.

L'Arboç del Penedès (ACN/Gemma Sánchez)
L'Arboç del Penedès (ACN/Gemma Sánchez)


A Reus, Amposta i Tàrrega han fet cavalcades estàtiques en recintes amplis on els assistents, amb cita prèvia, podien veure les carrosses més utilitzades pels Reis i els han pogut donar les últimes cartes.

Tot s'ha fet com estava previst en un any ben diferent. Ara, els reis ja tenen les claus de les ciutats per poder repartir els regals en la nit més màgica.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut