Una manifestant al costat d'una bandera del PKK durant una protesta per l'atemptat del 10 d'octubre a Ankara, on va morir un centenar…
Una manifestant al costat d'una bandera del PKK durant una protesta per l'atemptat del 10 d'octubre a Ankara, on va morir un centenar de persones (Reuters)
Istanbul

Els rebels del PKK anuncien la fi de la treva militar

El Partit dels Treballadors del Kurdistan comunica que reprèn "les operacions militars contra la política de guerra" de la formació del president Erdogan

RedaccióActualitzat

El Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) ha donat per acabada la treva unilateral que mantenien des de l'octubre, des d'abans de les eleccions legislatives a Turquia. En un comunicat, el PKK anuncia que "el període de suspensió unilateral de les operacions militars s'ha acabat", tenint en compte "la política de guerra i agressió" del partit governamental, el Partit Justícia i Desenvolupament (AKP) del president turc, Recep Tayyip Erdogan. L'AKP va guanyar amb majoria absoluta les eleccions de diumenge.

L'agència de notícies Firat, pròxima al PKK, informa que la milícia ha recalcat que estava disposada a continuar l'alto el foc, però ha afegit que no pot mantenir la mesura davant dels últims atacs de les forces de seguretat.

Precisament, l'Exèrcit turc ha anunciat la mort de 16 milicians del PKK en diversos bombardejos a la població de Yuksekova, situada a la província de Hakkari, al sud-est del país. El diari local "Hurriyet" assenyala que, "a més dels 15 terroristes morts el 4 de novembre a les operacions contra l'organització terrorista separatista -en referència al PKK-, 16 terroristes més han mort en operacions aèries aquest dijous."

Els enfrontaments s'han intensificat des del mes de juliol, quan es va trencar l'alto el foc. Centenars de milicians i uns 120 policies i soldats han mort des de llavors.

 

Anar al contingut