Els pumes es passegen lliurement pels carrers de Xile, sense gent pel coronavirus

Actualitzat

A Xile, dos pumes s'han atrevit a entrar a la capital del país. Ara que les persones estan confinades a casa, la fauna salvatge es deixa veure més.

Un mascle jove es va passejar a ple dia pels carrers d'un barri cèntric i va acabar refugiant-se en una escola. Els naturalistes el van capturar i li van fer un examen veterinari.

El director regional del Servei d'Agricultura i Ramaderia de Xile, Marcelo Giagnoni, va dir que el puma havia estat tranquil·litzat i portat al zoològic del Parc Metropolità de Santiago per a una avaluació de salut.

 

I aquest dijous, un segon exemplar, una femella de 25 quilos, va aprofitar la foscor per buscar menjar en un complex residencial. Els experts diuen que el silenci fa que s'atreveixin a explorar més, encara que són molt porucs. El puma mascle ja ha estat alliberat al seu hàbitat, les muntanyes dels afores de la ciutat.
 

Puma a la ciutat (REUTRS/Shimger)
Puma a la ciutat (REUTRS/Shimger) 

 

Un altre puma passejant per la ciutat

La setmana passada, un jove puma va sorprendre els residents d'un veïnat central de la capital xilena, Santiago, dimarts d'hora, mentre recorria els carrers, que estaven gairebé desertes enmig d'un tancament generalitzat per contenir la propagació del nou coronavirus.

Tracten un puma que es trobava en un domicili particular. EFE/ Servicio Agrícola y Ganadero (sag)

El director regional del Servei d'Agricultura i Ramaderia de Xile, Marcelo Giagnoni, va dir que els pumes s'han envalentit pel menjar i l'escassetat d'humans.

"La sequera i la falta de menjar els fa baixar [a la ciutat] per buscar les seves preses, i la contingència de salut amb els tocs de queda i el silenci de la ciutat els fa atrevir-se a explorar una mica més. I de vegades es troben en àrees urbanes on, a causa de la falta de moviment humà, s'atreveixen a explorar una mica més, perquè són animals molt temorosos."

Els veterinaris van dir que estava en excel·lent estat de salut després de la seva captura. Dos dies després, va ser alliberat novament a les muntanyes als afores de Santiago.

Puma alliberat a les muntanyes (EFE/Servicio Agrícola y Ganadero (SAG))

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut