Barcelona

Els psicòlegs diuen que el padrastre de l'Alba té falta d'empatia pel patiment aliè

Els psicòlegs han explicat davant el tribunal que jutja el "cas Alba" la seva anàlisi sobre el padrastre i la mare de la menor, acusats d'haver-la maltractat. Els experts han constatat que el padrastre té una personalitat "freda" i que no desenvolupa cap tipus d'empatia pel patiment aliè. Pel que fa a la mare, es tracta d'una dona amb un nivell intel·ligència més aviat baix i amb una gran dependència emocional. Cap dels dos té cap trastorn mental i són conscient dels seus actes.

Actualitzat
En aquesta sessió del judici, també ha declarat un pediatre de l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona que va atendre la menor el 2005. La mare la va portar al centre perquè sospitava que el pare biològic podia haver abusat sexualment d'ella.

Els facultatius van descartar l'acusació de la mare. Malgrat això, el metge ha reconegut que va detectar que alguna cosa no anava bé. "Vam percebre una nena trista, que es comunicava poc i amb deficients atencions higièniques." "També amb cert temor. Ens va preocupar aquesta personalitat i, per això, la vam enviar a Psicologia." La mare no la va portar a les consultes posteriors.

D'altra banda, les acusacions del "cas Alba" estudien augmentar la pena que demanen per la mare i el padrastre. En les seves peticions provisionals reclamen entre 19 i 26 anys de presó per a cadascun, però les podrien augmentar entre un i dos anys més. Aquest dijous ha tingut lloc la darrera sessió del judici, que aquest divendres quedarà vist per sentència.
Anar al contingut