Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez
Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez

Els presos en vaga de fam demanen mobilitzacions pacífiques

Sànchez, Turull, Forn i Rull fan arribar un missatge conjunt a través de la plataforma Prou Ostatges

RedaccióActualitzat

Els presos independentistes que fan vaga de fam són del tot contraris a les mobilitzacions violentes. Jordi Sànchez, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull ho han explicitat aquest diumenge en un missatge conjunt a favor que es facin, sempre, protestes pacífiques.

El missatge l'han fet públic a través de la plataforma Prou Ostatges, impulsada per l'ANC, que organitza dejunis solidaris amb els presos que fan vaga de fam.

"Els preocupa, i molt, que l'acció de gent amb la cara tapada passi per davant del seu compromís no violent i d'un sacrifici personal extrem com és la vaga de fam. Els preocupa que això estigui tapant la seva noble i lloable acció."

Jordi Vilarasau, coordinador de Prou Ostatges, ha afegit, després de llegir el missatge, que "totes les accions han de ser des del punt de vista de la no violència, com ens demostren els companys que estan fent dejuni".

 

Abans de tancar-se dues nits a Montserrat, el president Torra ha participat en el dejuni que es fa al Dipòsit del Rei Martí, al barri de Sarrià de Barcelona (EFE)

 

Aquest diumenge, precisament, el president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha solidaritzat amb els presos en vaga de fam i ha iniciat un dejuni de 48 hores a Montserrat, després de participar en un altre que es fa al Dipòsit del Rei Martí, al barri de Sarrià de Barcelona.

Els diputats Jordi Sànchez i Jordi Turull van començar a fer vaga de fam el dissabte 1 de desembre. Aquest diumenge és el novè dia sense ingerir cap aliment sòlid de l'expresident de l'ANC i de l'exconseller de la Presidència.

Dos dies més tard, el dilluns 3, els exconsellers Josep Rull i Joaquim Form van afegir-se a la protesta, que fan per denunciar la manca de resposta del Tribunal Constitucional als recursos presentats contra la presó preventiva. D'aquesta manera, al·leguen, el TC impedeix que puguin denunciar la seva situació davant del Tribunal Europeu de Drets Humans, amb seu a la ciutat francesa d'Estrasburg, perquè per fer-ho cal esgotar els recursos possibles dins de l'estat en qüestió.

 

Jordi Turull i Josep Rull, arribant al Tribunal Suprem el 23 de març (ACN)

 

Els últims consellers de Territori i de Justícia de Puigdemont viuen aquest diumenge, doncs, el seu setè dia de vaga de fam.

En consonància amb el missatge conjunt fet públic a través de Prou Ostages, Rull i Turull ja havien demanat mobilitzacions pacífiques durant una entrevista als serveis informatius de Catalunya Ràdio.

ARXIVAT A:
Jordi SànchezJordi TurullJoaquim FornJosep RullProcés catalàVaga de famGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut